Smaken viktig på bästa pastarestaurangen

På bilden: Josef Toma, till vänster, och Charbel Toma

I drygt fyra år har bröderna Josef  och Charbel Toma drivit pasta- och pizzarestaurangen Tortellini. 2014 snuvades de på segern i JKPG Matguide, men 2015 klättrade de upp på förstaplatsen i kategorin Pasta.

Tortellini har blivit en stor favorit hos flera Jönköpingsbor. Anledningen? Smaken om Charbel och Josef får gissa.
– Vi satsar väldigt mycket på smak och utseende. Det ska vara fräscht, säger Charbel.
– Och vi är väldigt noga med smaken, vi är här varje dag för att ha kontroll på vad vi serverar. Smakerna ska vara klassiskt italienska och kännas hemlagat, säger Josef.

Sedan starten har Josef och Charbel hela tiden fokuserat på maten. Under 2016 planerar dock bröderna att ta hand om lokalen.
– Vi känner väl att lokalen har sett ut så här ett tag nu och egentligen är den väl inte jätterolig, säger Charbel.
– Vi vill skapa en hemmakänsla, säger Josef.

Utöver lokalen kommer Tortellini, förhoppningsvis, även få några tillskott på menyn.
– Vi vill satsa mer på laktosfritt och glutenfritt. Vi har det redan som ett alternativ idag, men vi vill erbjuda det mer. Vi börjar hitta rätt, säger Josef.
– Sedan har vi några nya rätter på gång. Mer fylld pasta och sedan ska vi förhoppningsvis iväg på en inspirationsresa till Italien och försöka få med oss lite nya rätter, säger Charbel.

Och om bröderna ska tipsa om en restaurang i Jönköping, utöver Tortellini blir det smaker som inte påminner om de italienska.
– Grekiska Kolgrillsbaren går jag till när jag är trött på all kebab, säger Josef.
– Indiska Köket säger jag då, säger Charbel.

Topp 5: Pastarestauranger i Jönköping

Lämna ett svar