Kolonin vill alltid bli lite bättre

På bilden: Per Samuelson, Den Småländska Kolonin

Även 2015 var det Den Småländska Kolonin som kammade hem segern i kategorin Finmat. En kategori med restauranger som erbjuder det där lilla extra.
Under 2016 vill restaurangen fortsätta att försöka slå gästernas förväntningar.

Jens Markulf och Per Samuelson är hjärnorna bakom Den Småländska Kolonin. Sedan de tog över restaurangen efter Tommy Myllymäki har de utvecklat konceptet och skapat en restaurang med en, för Jönköping, unik atmosfär.
– Vi har börjat hitta vår identitet nu. Det blir lätt spretigt i början, men nu börjar vi landa, säger Per Samuelson.

Vad är Kolonins identitet då?
– Vi blandar olika svenska smaker, ser mycket till de olika säsongerna och inspireras av skandinaviska smaker. Vi vill att gästerna ska vara med om en upplevelse när de kommer hit, det är målsättningen.

Den Småländska Kolonin vann alltså kategorin Finmat i JKPG Matguide i år igen och är utöver det även med i White Guide. Men vad betyder utmärkelserna – egentligen?
– Det är roligt att bli omnämnd såklart. Vi tar till oss och lyssnar dels på det men även framför allt på vad våra gäster säger. Vi vill alltid slå gästernas förväntningar, vi vill alltid bli lite bättre, säger Per Samuelson.

Och om Per Samuelson ska tipsa om en restaurang i Jönköping blir svaret Glädje.
– Där använder man också bra produkter och har duktiga kockar, säger Per.

Topp 5: Finmat

Lämna ett svar