Julbordsguide 2020

Ingenting är som det brukar vara men trots det står julen för dörren och med det julbordssäsongen. För att stötta restauranger i Jönköpings-området som arrangerar julbord och för att hjälpa potentiella julbordsgäster har vi valt att väcka liv i vår Julbordsguide (som vi även gjorde 2015 för den som följt oss länge)!

Vi har helt enkelt ställt fem frågor till restaurangerna och här presenterar vi deras svar. Förhoppningsvis kan vi förenkla jakten på det perfekta julbordet… Trevlig läsning!

+ Tabergstoppen
Mellan vilka datum serverar ni julbord?
Från 27 nov-20 dec tisdag-söndag. Endast förbokningar.

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
Vårt julbord serveras i unik miljö på 343 meter över havet i en mysig och julpyntad lokal. Många klassiska rätter som Janssons frestelse, bruna bönor, lutfisk och ostkaka blandas med nya och egna rätter. Ett stort, välfyllt och gott julbord.

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
De flesta rätter på julbordet är glutenfria och många är laktos/mjölkfria rätter. Vi har också en del vegetariska rätter på julbordet. När vi vet i förväg om någon specialkost så ordnar vi specialtallrikar med extra rätter beroende på hur mycket av det som redan finns på julbordet man kan äta.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Vi har tagit bort ett antal bord, vilket därmed minskar antalet gäster. Större avstånd mellan bordet. Justerar ankomsttiderna av gästerna. Handsprit och engångshandskar finns tillgängliga. Olika buffébord har omplacerats.

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Vi försöker ha mycket närproducerat som brödet, korvarna, ostkakan, det rökta köttet och mycket annat. Sedan lagar vi så mycket som möjligt av maten själva på plats.

Pris:
Pris kvällar och helger: 449 kr
Pris lunchjulbord vardagar: 325 kr

Kontaktuppgifter:
Bokas på telefon 036-64 111. Mer info på www.tabergstoppen.se och info@tabergstoppen.se.

+ Restaurang Glädje
Mellan vilka datum serverar ni julbord? 
27 November – 19 December

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
Lagar all mat från grunden, närproducerat, klassiskt julbord med touch av Glädje!

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Självklart, nämn det gärna i bokningen.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Vi följer samtliga av Folkhälsomyndighetens krav. 

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Vi lagar upp samtlig mat på plats, och eftersträvar närproducerat och ekologiskt så lång det är möjligt.

Pris:
Mån-Tors 560 kr
Fredag-Lördag 610 kr

Kontaktuppgifter:
För bokning kontakta: Johan eller Mikael på 036-712160
johan@gladjejonkoping.se, mikael@allrest.se, info@gladjejonkoping.se

+ Restaurang Hemma
Mellan vilka datum serverar ni julbord? 
21 november till 19 december

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
Vårt Julkoncept är en blandning mellan Jul och festmiddag, alla får sitt!

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Vi har flera vegetariska alternativ på förrättsbuffén och självklart ett vegetariskt alternativ till varmrätt och dessert. Samma med gluten och laktos.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Vi har längre tid mellan sällskapen. Ett bord i taget på förrättsbuffén och bordsservering på huvudrätt och dessert. Är man dessutom fler än 50 personer har man möjlighet att få Restaurang Hemma för sig själv!

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Så mycket vi kan få tag men det är svårt att säga hur stor del av Julkonceptet det är.

Pris:
Måndag till Onsdag inklusive en Melleruds Prima Ekologiska Julöl: 595:-
Torsdag till Lördag: 695:-

Kontaktuppgifter:
mat@restauranghemma.se
036 100 115

+ Slottsvillan
Mellan vilka datum serverar ni julbord?
Vi serverar julbord hela december.

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
På Slottsvillan firar vi jul i sann Fanny och Alexander-anda. Julmiddagen serveras endast till bokade sällskap och vi dukar upp till bords i 7 serveringar. Vi inleder med klassiska ”sill” och fortsätter med ”fisk”, ”kött”, ”varmt”, ”ost”. ”dessert” och ”gottebordet” såklart… Vi lämnar inget åt slumpen. Julen när den är som bäst helt enkelt. 

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Specialkost kan anpassas vid anmälan.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Slottsvillan har ett julbord som inte är som något annat. Sitt ner och låt oss servera dig. Inget spring, bara julmys. Precis som det borde vara.

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Vi arbetar alltid med så mycket lokalt vi kan och givetvis alltid med svenska kött och fisk.

Pris:
725 kr per person.

Kontaktuppgifter:
+46 (0)36 14 20 90
info@slottsvillan.se

+ Stiftsgården Tallnäs
Mellan vilka datum serverar ni julbord? 
Vi serverar julbord för allmänheten söndag 28 november 12 – 17, söndag 6 december 12 – 17 och söndag 13 december 12 – 17. Därutöver går det bra för grupper och sällskap att boka in sig när de önskar. Vi erbjuder även en julbuffé för avhämtning.

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
Stiftsgården Tallnäs står alltid för riktigt god och vällagad mat med hög kvalitet. Vi fyller gården med julstämning och atmosfär. Kockarna bjuder på ett traditionellt julbord med en del nya överraskningar.

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Eftersom vårt julbord bjuder på ett flertal klassiker har vi inte valt att nischa oss mot vegetariskt då vi har en hög efterfrågan på tradition. Men självklart hälsar vi alla gäster välkomna till oss. Vid förbokning löser vi alltid specialkost, såsom gluten, laktosfritt och vegetariskt.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Vi fortsätter att servera vårt omtyckta och vällagade julbord. Vi kommer att följa de restriktioner och rekommendationer som finns och gör allt för att er upplevelse ska bli som vanligt. Vi kommer att begränsa antal gäster per sittning. Borden kommer att stå glesare än vanligt. Ankomsttiderna kommer att styras så att alla inte kommer samtidigt. Handsprit kommer att finnas.

Vår julbuffé går att få för avhämtning och vi kan även erbjuda den portionsförpackad som jultallrik.

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Vi har inte nischat oss på varken ekologiskt eller närodlat. Vi försöker att nyttja det i den grad vi kan men har inte tillräcklig kontinuitet i detta så att vi kan använda det som marknadsföringsargument.

Pris:
Vårt julbord kostar 425 kr/person.

Kontaktuppgifter:
0370-720 50
info@tallnas.se, www.tallnas.se

+ BauerGården gästgiveri & konferens
Mellan vilka datum serverar ni julbord? 
Vi serverar julbord alla helger från och med den 27 november till och med den 20 december samt en extra sittning onsdagen 16/12 kl. 18 (kommer med stor sannolikhet bli fler extra sittningar). Vi serverar också julbord alla dagar i veckan för gruppbokningar om minst 25 personer.

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
Vi kommer bjuda på klassiska julrätter med lokala inslag, nytänkande överraskningar och trolska desserter.

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Det kommer finnas vegetariska samt laktos- och glutenfria alternativ på julbordet.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Julbordet kommer att vara indelat i fem delar där två av dem serveras vid bordet: sill/kallskuret samt desserten. Det varma tas av en buffé (med gott om utrymme) och ett ostbord samt godisbord står framdukat.

Vi kommer även erbjuda en helg- och julkasse för avhämtning. Läs mer här.

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Ja, vi kommer erbjuda båda ekologiska och närproducerade alternativ. Cirka 70 % är lokalproducerat.

Pris: 
525 kr/person.
Prinsar och prinsessor i åldern 3-12 år äter för halva priset och trollungar under 3 år äter gratis.

Kontaktuppgifter:
036-540 06
info@bauergarden.se, www.bauergarden.se

+ Hotell Gyllene Uttern
Mellan vilka datum serverar ni julbord?
I år serverar vi julmat mellan 20 november och 20 december, med flera sittningar från torsdag – söndag varje vecka.

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
I år har vi gjort det svåra valet att inte ha ett traditionellt julbord. Desto roligare är det att vi istället satsar hårt på en julmiddag, med unika rätter kryddade med julens smaker. Här kan ni fritt välja om ni vill ha 3-, 5- eller en 7-rätters julmiddag. En julmiddag hos oss innebär fin mat i en unik slottsmiljö där de gnistrande takkronorna speglar juldekorationerna.

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Självklart kan vi tillmötesgå de gäster som efterfrågar vegetariska, laktosfria och glutenfria alternativ. Här är det viktigt att vi får veta dessa behov direkt vid bokningen. Vi försöker alltid tillgodose våra gästers behov till den mån det är logistiskt möjligt för oss att göra det.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Även om (gällande) restriktioner tillåter både buffé och lite större sällskap värnar vi om vår och våra gästers säkerhet. Därför har vi valt att inte ha ett julbord i år. Varken som buffé eller ”på bordet”. Vi tar även in, precis som vi gjort under hela året, ett betydligt mindre antal gäster än vad vår restaurang klarar av.
Att kunna erbjuda våra gäster något speciellt genom vår julmiddag gör oss stolta och vi ser framemot att presentera den underbara maten till gästerna. Och vi tror verkligen att våra gäster kommer lämna lika nöjda som vi.

Vi vill att även de som inte känner sig trygga att vistas ute kan få äta vår goda julmat. Därför kommer vi även erbjuda take-away på en del av julmaten för sällskap mellan 2 – 8 personer. Gäster kan utan problem vänta utanför hotellet och betala med Swish, så kommer vi ut med maten. Mer information kommer dyka upp på gylleneuttern.se/jul

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Ja, flertalet av våra ingredienser är antingen ekologiska eller närproducerade. Som det ser ut just nu är cirka 30% av julmiddagens råvaror ekologiska eller närproducerade.

Pris:
Från 595 kr

Kontaktuppgifter:
info@gylleneuttern.se
0390 – 108 00

+ Ester Kök & Bar
Mellan vilka datum serverar ni julbord?
Vi serverar julbord från 20/11 t.o.m 24/12.

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
Anledningen till att man ska välja Esters julbord är att det finns en stor variation av olika julbord beroende på utbud och vilket pris man är beredd att betala.  Vi är mycket erfarna då Esters julbord har funnits i över 20 år och har varit mycket populärt genom alla åren. 

Vår specialitet är bästa råvarorna och hemlagat, vi väljer att erbjuda det lilla extra med Esters stora delikatessjulbord då vi erbjuder traditionella julbordsrätter, fisk och skaldjur, löjrom, färskrökt viltkött och björnkött. 

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Utbudet är anpassat för alla, vegetariska, laktos eller glutenfria alternativ finns tillgängligt.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Vi jobbar ständigt med att vår verksamhet ska anpassa sig på bästa sätt utefter folkhälsomyndighetens restriktioner. Våra gäster är av högsta prioritet för oss och därför är det jätteviktigt att deras upplevelse är den bästa möjliga. För mer info så kan man läsa på vår hemsida.

Privat julbord i våra oilka lokaler. Om ni önskar ett privat julbord kvällstid gäller följande: Matsalen Ester Kök & Bar minimum 60 gäster upp till 88 gäster. John Bauers glasveranda på övervåningen minimum 20 gäster upp till 30 gäster. Esters festlokal minimum 40 gäster upp till 56 gäster. Gäller endast förbokningar. 

Privat jullunch. Julbordslunch inne på esters festlokal. Minimum 30 gäster upp till 60 gäster. Gäller endast förbokningar. 

Låt dina kunder/anställda/ familj njuta av en fantastisk julmiddag eller tomtesupé på erat företag eller hemma med familjen. Vi på Ester Kök & Bar kommer erbjuda många olika alternativ för att det ska passa just er.
Vi kommer erbjuda catering av Esters fantastiska julbord i bufféform, jultallrik eller om ni önskar en färdig lagad 3-rätters Tomtesupé. Allt från två personer och uppåt. Tveka inte att höra av er så hittar vi lösningen för att just ni ska få en välförtjänt paus med god hemlagad mat.

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Stora delar av julbordet är både närproducerat och ekologiska råvaror. Vi anser att det är väldigt viktigt och haft den inställningen under en väldigt lång tid vilket vi inte kommer att ändra på, t.ex. kommer våra råvaror från Ebbarps Norrgård som ligger strax utanför Jönköping.

Pris:
Esters stora delikatessjulbord: 645:-, Torsdag – lördag från 18.00
Delikatessjulbord: 465:-, Onsdagar från 18.00
Traditionellt julbord: 345:-, Söndagar 13.00 – 16.00, måndag – tisdag från 18.00

Kontaktuppgifter:
Tel: 036 34 90 20 & Mail: ester@johnbauer.se

+ Lustfyllt
Mellan vilka datum serverar ni julbord?
27/11-22/12

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
(Inget svar)

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Grön Jul lördag 12/12, 2 sittningar, 75% vegan, resten vegetariskt.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Vi följer restriktionerna och rekommendationerna om extra hygieninsats, avstånd mellan sällskap och vi servera buffé endast för slutna sällskap som vill ha det.

Allt vi gör går att få för avhämtning – om man beställer i god tid.

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Ja, minst 75%.

Pris:
425/475kr eller enligt offert för stora sällskap och företag som vill abonnera.

Kontaktuppgifter:
0763-979887
www.lustfylltihabo.se

+ Hasse på Sjökanten
Mellan vilka datum serverar ni julbord?
28 november-18 december

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
Hos oss får du ett hemlagat julbord gjort med kärlek med magisk utsikt över Rocksjön.

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Ja, det finner ni alltid hos oss även veganskt julbord.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Det klassiska i modern tappning får du hos oss. Vi serverar er i år vårt julbord på tallrik och då i en 3–rätters-meny.

Vi erbjuder även take away som jultallrik eller familjebricka för fyra personer.

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Vi jobbar med svenskt kött och lokalt i den mån vi kan.

Pris:
465:-

Kontaktuppgifter:
hps@rocksjon.se
036- 77 77 377

+ Hotel Mullsjö
Mellan vilka datum serverar ni julbord?
Vi serverar julbordet från fredagen den 27:e november till söndagen den 20:e december. En hel månad fullspäckad med julens smaker! Julbordet serveras varje fredag, lördag och söndag. Varje fredag och lördag kväll spexar vi även till det med underhållning på kvällen. 

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
I en tid då många väljer att göra något nytt satsar vi på det hemtrevliga och traditionella. Från första steg in på våra marker möts du av en härlig julstämning som karaktäriserar platsen och personerna. Från det traditionella julbordet rekommenderar vi starkt vår heminlagda sill. Vår specialitet är det traditionella. 

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Vårt julbord är inte enbart vegetariska, eller laktos- och glutenfria. Men så gott som det är möjligt är julbordet gluten- och laktosfritt, och där vegetariska alternativ är lämpliga erbjuder vi detta. Vi har bland annat en riktigt god vegansk sill på bordet.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Vi har ett traditionellt julbord. Det innebär en ökad skyldighet för oss att säkerställa att regler kring avstånd och hygien följs. Vi tar bland annat in ett färre antal personer, och våra julbordsvärdar bjuder bordsvis in till vårt rymliga buffébord. Här hjälper julbordsvärdarna våra gäster att lägga upp den mat gästen vill ha. På så sätt undviker vi risken till trängsel. Vi använder även mindre fat och fyller på maten oftare.

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Ja, det har vi. Vi försöker i den mån det är rimligt ta in ekologiska eller närproducerade produkter. I dagsläget ser det ut som att cirka 30% av vårt julbord kommer uppfylla det kravet. Det blir för oss att jobba inför jul att öka mängden ekologiskt och närproducerat i maten.

+ Hotel Ullinge
Mellan vilka datum serverar ni julbord?
Hemma på Ullinge startar vi med julbordet den 21:e november och avslutar med ett lunchjulbord den 20:e december.

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
År efter år kommer besökare tillbaka, och vi tror att det beror på vår förkärlek till maten (och det fantastiska läget). Här bjuds på ovanliga saker som grisfötter och ål, men även lokalrökt lax från närområdet. Julbordet hos oss är fyllt med godsaker.

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Vårt julbord är per standard inte helt vegetariskt, men visst erbjuder vi vegetariska alternativ där vi har den möjligheten. Julbordet är i största möjliga mån laktos- och glutenfritt, med några undantag.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
Julbord och Ullinge går lite hand i hand. Därför väljer vi att behålla vårt klassiska, uppskattade julbord. För att säkertställa våra gästers säkerhet tar vi in ett mindre antal, vi ökar avstånden och sprider ut maten på mindre fat som vi fyller oftare. Vi kommer styra våra gäster att anlända lite olika tider för att minska köbildning, och logistiken vid bufféborden har ändrats för att undvika trängsel.

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade? Om ja, hur stor del av julbordet?
Vi satsar mycket på ekologiska och närproducerade varor och försöker ständigt öka den mängd vi använder. Cirka 60% av årets julbord kommer bestå av ekologiska eller närproducerade råvaror.

+ Smålandsgården
Mellan vilka datum serverar ni julbord?
Smålandsgården startar julmiddag den 27 november och avslutar med jullunch den 20 december.

Varför ska man välja ert julbord, vad är er specialitet?
Smålandsgården är en lantlig idyll. Bortom om vårt läge precis intill sjön Ören och de röda husen med vita knutar finns en lång historia kopplad till våra  närliggande gårdar. Än idag har vi en nära relationer till många bönder och förmedlar bondesamhällets anrika traditioner, fast i modern etappning.

Serverar ni vegetariskt julbord? Erbjuder ni laktos- och/eller glutenfritt julbord?
Ett traditionellt småländskt julbord är inte helt vegetariskt, men man kan föranmäla behovet av vegetariska alternativ. Vi har bra kunskap om vår mat och berättar gärna om vilka rätter innehåller laktos och gluten.

Hur har ni justerat ert julbordserbjudande i år för att förhålla er till Folkhälsomyndighetens restriktioner?
För det första, har vi inget ”julbord”. Vi kallar det för julmiddag. Vi serverar julmaten i 7 steg på brickor till respektive sällskap. Vi erbjuder även julmat för avhämtning och säljer presentkorgar. Vi har handsprit på varje bord. Vi har begränsat antal bord och tar in enbart ett eller ett fåtal sällskap till varje servering. Det innebär att våra serveringstillfällen blir både säkrare och mer intima. Vi följer även begränsningen max 8 personer i ett sällskap. Gäster måste alltid reservera ett bord i förväg, vilket innebär att vi aldrig få problem med köbildning. 

Har ert julbord råvaror som är ekologiska och/eller närproducerade?
Vi samarbetar med många gårdar och producenter i vår närhet och lagar det mesta från grunden.


Lämna ett svar