Vad jag längtar efter i restaurangväg 2016!

Okej..
Jag är lite lat idag så jag använder Alices bild, men här är vad jag vill ha och ser framemot under 2016:

+ Nya Sjön
Jag gillar verkligen El Duderino!
Så underbart sköna människor som driver det, men bra humor och lite självdistans. Ska bli oerhört intressant och se vad Sjön tar vägen i deras regi. För Sjön tidigare var ingen personlig favorit direkt.

+ Foodtrucks
Jag skäms lite när jag skriver detta, men jag tror inte jag testade en enda foodtruck under 2015. Däremot så gillar jag konceptet starkt. Det ger ett rörligt och livligt tillskott till stadsmiljön. Sen förstår jag åsikterna om att ”containern” på Hovrättstorget inte var snygg. Men tänk vad bra det kan bli! Tänk om kommunen hjälpte till lite mer och varför inte har några fasta platser där foodtrucks kan hålla till, med kanske lite snyggt väderskydd och ljussatt?

+ Vad blir nästa grej?
Som jag nämnt tidigare så känns det som när det kommer något nytt koncept i Jönköping, så fullkomligt exploderar det. Om 2014 var hamburgarna, får man väl säga att 2015 var tapas. Om man nu inte räknar med alla tröttsamma sportbarer. Nyfiken på vad 2016 års grej blir. Kan det bli Wrap eller mexikanskt kanske?

+ Lalalalatinamerikanska smaker
Den här stjäl jag direkt av Alice 🙂
Under 2015 blev det aldrig något besök på Mi Cocina (skäms på mig), men nu är jag riktigt laddad. Jag förväntar mig smakexplosion och supertrevlig och avslappnad stämning. Och så en drink eller två.

+ Tändsticksområdet
Lite försvinner och lite kommer till på Tändsticksområdet. Jag tycker området är perfekt för mysiga och bra restauranger (som det redan finns en del av) men jag hoppas att det fortsätter att utvecklas under 2016. Lagom långt borta från stadens centrum med skön atmosfär. Här borde det finnas utrymme för lite livemusik utomhus i ett samarbete med restaurangerna på området. Tänk att få sitta där i solen, med en bit god mat, en kall öl och livemusik…

+ En riktig hälsorestaurang…
I ett av mina första inlägg här så gnällde jag lite över att det inte finns en vettig restaurang där man kan få näringsberäknad riktig mat.
Snart är beach 2016 runt hörnet, och det vore riktigt nice att kunna gå ut att äta även fast man är noga med kosthållningen…

+ Jkpgmatguide 2016
Det känns som 2015 var året då det började på riktigt. 2016 ska det bli kul att se om vi kan växa ännu mer, leverera relevanta och intressanta recensioner och hitta lite nyheter i restaurangbranschen. Något som jag hoppas ska bli större är interaktionen med er, tips, idéer och tankar från läsare och restauratörer är vi alltid glada för.

Lämna ett svar