Ett stort tack till någon okänd

För inte alls länge sedan gjorde jag en lista över vilka matsaker jag ser framemot under 2016. Då skrev jag bland annat det här:

+ Koppar
Kafé Koppar på Tändsticksområdet föll jag för vid första besöket. Nu kommer antagligen inte det att öppna igen (i alla fall inte med samma ägare), enligt mina källor. Det suger ju verkligen. MEN tänk vad gött om någon annan tar vid och skapar något ännu bättre av ett redan bra koncept? Hoppashoppashoppas!

Någon dag efter att just den texten var publicerad träffade jag på en väldigt insatt person utanför ICA. Och då fick jag veta en sak som verkligen gör mig genuint glad – glad för Jönköpings skull.

För vet ni vad?
Koppar ÄR sålt. Exakt vem det är sålt till vet jag inte, men jag vet att det handlar om en man som tydligen driver ett bryggeri och det här bryggeriet kommer på något sätt att finnas med på just Koppar. I övrigt förstod jag det som att stora delar av konceptet kommer att vara kvar, men att en del saker (förstås) kommer att förändras/förbättras.

Och det här är ju SÅ KUL!

Koppar var verkligen en personlig favorit. Ett perfekt ställe för att jobba lite med en kaffe, ta en öl med fina vänner eller bara ta en bit mat innan eller efter något evenemang. Mysigt, avslappnat och gott.
Och sedan ska jag inte glömma bort att nämna hur viktigt det är att saker på Tändsticksområdet finns kvar. Tändsticksområdet är en av de mysigaste stadsdelarna i Jönköping och har verkligen potential att bli ännu bättre än vad det redan är.

Så tack till dig som har köpt Koppar, tack för att jag återigen kan få hänga på mitt favoritställe och tack för att du tar över något som är unikt och viktigt för Jönköping.

Update: Efter att det här inlägget hade publicerats på Facebook hjälpte sidan Sveriges Jerusalem till att identifiera det nya Koppar. Namnet är tydligen Idlewild Beer Café och har det här som beskrivande text på Facebook: ”Open early 2016. More than 20 beer styles brewed & served on premises plus a wide range of imports from around the world. BBQ and Smørrebrød.”
Spännande!

Update 2: Ibland gör media saker i rätt tidpunkt – Jönköpings-Posten skrev om säljandet av Koppar och till slut fick den okände personen ett namn. Tack Damien Linsley!

Lämna ett svar