Sushi036s poké bowl når inte riktigt hela vägen

Nyligen lanserade Sushi036 sin version av den supermoderna rätten poké bowl. Jag har tidigare ätit, och recenserat, Bryggans version av den här hypade rätten och blev väldigt nyfiken på 036s bowl när den släpptes.

För den som missat trenden med bowl så kan jag lite snabbt informera om att poké bowl är en rätt som härstammar från Hawaii. Rätten består vanligtvis av ris, fisk och blandade grönsaker och frukt. Utan att vara någon expert skulle jag enkelt vilja kalla det en sushisallad.

På Sushi036 får du som gäst välja mellan antingen lax, tonfisk eller tofu som huvudingrediens. I bowlen finns även sushiris, soyabönor, picklad rödlök, sjögrässallad, mango, avokado och ingefära. Bowlen är sedan toppad med en krämig chilisås och som gäst får du även soya som jag rekommenderar att varsamt hälla över rätten.

Som helhet är smakerna väldigt bra. Laxen är som ofta på Sushi036 riktigt bra och riset är tillagat på ett bra sätt och har en god smak. Tillsammans med de olika konsistenserna som bönorna, mangon, sjögrässalladen och rödlöken ger är rätten väldigt god. Det är helt enkelt väldigt väldigt gott!

MEN. Och här kommer ett stort MEN – kostnaden för den här bowlen är 119 kr, ett ganska högt pris kan jag tycka för det du får. Skålen som rätten serveras i är inte generöst fylld och gör att rätten lätt inte mättar så mycket som den skulle kunna. Så för priset och för att gästen ska kunna bli helt mätt kan jag tycka att Sushi036 skulle kunna öka storleken på portionen.

Prisnivå: 119 kr för en bowl med lax eller tonfisk. 109 kr för en med tofu.

Lämna ett svar