Snälla, kan jag få äta glassrullar hela sommaren?

Den här veckan har den Internationella matmarknaden intagit Jönköping och hamnkanalen. Att Jönköping under en vecka blir full av spännande maträtter och smaskiga desserter har blivit tradition och ett tydligt sommartecken. Mycket av utbudet är likadant varje år, men självklart finns det även vissa nyheter; i år är det den hypeade Ice Cream Rolls som är matmarknadens stora nyhet.

Egentligen har jag lite svårt för det här med matmarknader – oftast tycker jag att aptiten försvinner när mycket folk, dofter och maträtter trängs på en liten yta. Och det känns inte som maten smakar lika bra som den kunde och borde på en marknad. Men trots det hade jag i år bestämt mig för att besöka matmarknaden – framför allt för att testa de där glassrullarna!

Ice Cream Rolls, eller glassrullar som jag föredrar att säga, är en typ av glass som tillagas på ett östasiatiskt sätt. Själva tillagningen sker på en fryst grill där mjölk blandas med ingredienser som gästen väljer själv. På matmarknaden i Jönköping fanns bland annat svenska jordgubbar, blåbär och ballerina-kakor på menyn. Sedan hackas ingredienserna tillsammans med mjölken som till slut stelnar och blir en platt ”glassdeg”. Den frysta glassen rullas till (ja, no shit…) rullar och toppas sedan med sås, grädde, strössel, bär eller vad som nu bjuds.

Efter att ha surfat runt på olika Ice Cream Rolls-konton på Instagram i flera månader behöver jag väl knappt säga hur laddad jag var inför mitt besök på matmarknaden? Och den här glassrätten var precis så jäkla god som jag trodde! Glassen var precis lagom kall, hade bitar av kakor och bär i sig och smakade, antagligen tack vare att det tillagas på plats, precis som ingredienserna. Här var det ingen konstgjord jordgubbssmak – nej, det här smakade ÄKTA jordgubbar.

Så efter den här magiska upplevelsen har jag egentligen bara en fråga att ställa: Snälla, kan jag få äta glassrullar hela sommaren?
Vilket av glasställena (typ Olgas, Gallys eller Mormor Magdas) i Jönköping kommer rida vidare på den här vågen efter att matmarknaden är slut? För visst måste det finns något mat-entreprenör i Jönköping som förstår potentialen i att låta det här leva vidare?

Snälla, snälla, se till att jag får äta glassrullar igen!
Och för dig som ännu inte testat det här magiska – spring ner till matmarknaden och testa. De finns kvar till och med söndag.

Lämna ett svar