En välgjord nyhet på Bryggan

För att avsluta februari och inleda mars på bästa sätt arrangerades Restaurangveckan i Jönköping. För att förklara lite snabbt är det väl ett sätt för restaurangerna i Jönköping att locka fler gäster till sina restauranger. En bra grej, med andra ord.

När jag besökte Bryggan Café & Bistro förra veckan gjorde jag det utan att veta om att det var Restaurangveckan… Men det hindrade ju inte mig och mitt sällskap från att nyttja erbjudandet.
Varje restaurang som deltar i den här veckan tar fram en tvårättersmeny som endast kostar 200 kr. På Bryggan bestod den menyn av Bryggans Skagenbräda (surdegsbröd med mängder av räkor) och Bryggans senaste nyhet Poké Bowl (råfisksallad som härstammar från Hawaii).

Egentligen är tanken att man som en person ska äta den här tvårättersmenyn, men jag och mitt sällskap ville gärna dela. Och trots att killen i kassan först var lite tveksam till upplägget, gick han med på att vi fick en rätt var. Väldigt schysst! Och plus i kanten till matställen som är flexibla.

Bryggans Poké Bowl består bland annat av ljummet sushiris (placerat i botten av skålen), spicy bean-röra, limepicklad rödlök, ingefära, rättika och soyabönor. Till väljer man lax eller kyckling, mitt val föll på laxen. Själva bowlen är som en sallad som inte är blandad, kan man säga, varje ingrediens har sin plats i skålen.
Jag tycker att Bryggans Poké Bowl har en väldigt bra balans mellan de olika ingredienserna och det är lagom mycket av allt i skålen. Smakerna är bra och kombinationen av de olika konsistenserna är också väldigt bra. Den här rätten mättar, men på ett gött sätt.

Sammanfattningsvis är Restaurangveckan en bra grej som behöver mer uppmärksamhet. Och Bryggans Poké Bowl är en väldigt god rätt – även utan Restaurangvecka…

Prisnivå: 149:- ligger Poké Bowlen på i vanliga fall, ett ganska högt pris tycker jag.

Stället:

Jag tycker att Bryggan har
en inspirerande lokal. Enda minuset är att ljudvolymen lätt blir hög när många vänner har träffats för att prata ikapp…

Service:

Alltid bra service på Bryggan! Och plus för flexibiliteten när vi ville dela på en meny.

Mat:

En god rätt!
Fräsch, mättande och god.

Slutbetyg:

En fyra till det här besöket och Bryggans Poké Bowl. Well done!

Lämna ett svar