Så blir Frimans storsatsning med restaurang, pianobar och nattklubb

Frimans som de flesta i Jönköping känner igen som kafé, bar och bistro med bland annat bubbelkvällar, pianobar och quiz storsatsar nu och vidareutvecklas. Kul, tyckte vi så vi tog ett liten intervju med Ulrika Ragnarsson för att höra om planerna!

Hej Ulrika! Kul att det händer saker i staden och er satsning verkar vara ganska stor, kan du berätta lite om hur tankarna har gått?

– Frimans hade planen att öppna restaurang och nattklubb redan från start, men på grund av covid och andra hyresgäster tog det lite längre tid innan vi kunde börja förvekliga våra planer.

Jag har förstått att det kommer vara kafé, restaurang, bar och nattklubb. Hur kommer det bli?

– Vi har tagit över delar av Handelsbankens gamla lokaler och vi behåller en del av övervåningen. Kaféet kommer finnas kvar, men kommer att avskärmas lite från restaurangen, kaféet kommer även den få en uppfräschning när resten är helt klart. Här kommer vi fortsatt servera gott fika och ha en bra barmeny så du kan få något att äta.

Restaurangen som tar del av kaféet och fortsätter in i bankens gamla lokal kommer bli en restaurang som satsar på att servera klassiska rätter med internationell känsla, bra kvalitet och vällagat men inte fine dining. Här är tanken att det ska finnas något för alla och att vi blir det självklara stället att hänga för personer i medelåldern.

Vi kommer att ha en härlig cocktailbar och vår pianobar flyttar in i restaurangdelen som även kommer ha en mysig lounge. Vi har byggt helt nytt kök som är dubbelt så stort som tidigare, och givetvis är det bordsservering som gäller i restaurangen. En trappa ner i källaren bygger vi nya fräscha toaletter och garderob så det ska vara smidigt att hänga av sig och komma in till toaletter utan att det blir för långa köer.

På fredagar och lördagar öppnar vi upp det vi kallar Frimans etage som blir vår nattklubb, som givetvis kommer ha fantastiskt ljud, bra dj:s och dansgolv, där du över 27 kan dansa hela natten lång. Frimans etage kan man övriga dagar hyra till event eller företagsevent. Tanken är att du kan röra dig fritt i lokalerna, att äta god mat i restaurangen, sitta vid pianobaren, för att sen gå upp och dansa när det börjar rycka i benen. Men även att man kan gå ner i baren när man vill vila benen och kunna prata med sina vänner. Vi vill helt enkelt få till både skönt häng där man kan prata med varandra och dansgolv där man kan släppa loss.

Vi har hittills haft en vuxen publik i kaféet och bistron och det är den målgruppen vi satsar på här, något vi känner inte riktigt finns i Jönköping just nu. Där vi som är mitt i livet kan trivas, ha det kul och hänga med människor i ungefär samma ålder. Givetvis kommer vi även bygga ut uteserveringen så den fortsätter ut med hela vår lokal. Vi känner att vi med denna satsning även binder ihop nöjesstråken i Jönköping, från bryggan, till piren och väster. Där ligger vi i mitten, perfekt placerade med ljusa härliga lokaler!

Kul! Det är verkligen en stor satsning, och nu när jag är här är det fullt med byggarbetare och organiserat kaos, när är det öppning?

– Vi har premiär den 19/5 och man kan redan nu boka bord på vår hemsida, som även den inom kort kommer få en ordentlig uppgradering. Fram tills dess har vi lite begränsad meny, vilket vi hoppas våra gäster har förståelse för. Våra stammisar kommer känna igen sig, det kommer bli mer, större och bättre men den härliga känslan kommer finnas kvar!

Tack för jag fick några minuter av din tid och stort lycka till!

– Tack själv och varmt välkomna till oss!