En bra lunchburgare i snabbmatsmiljö på Christos Premiumfood

Den klassiska restaurangen En Italienare & En Grek är ett minne blott och istället huserar Christos Premiumfood i lokalerna på Barnarpsgatan. Christos öppnade i slutet av 2022 och erbjuder en bred meny med fokus på hamburgare, pizza och olika typer av rullar, tallrikar och sallader.

När jag besöker Christos för första gången är det lunch som står på schemat. Den gula menyn är lätt att hitta ovanför baren även om den tar en stund att smälta… Jag och mitt sällskap bestämmer oss snabbt för att det är burgare som gäller och beställer varsin Cheese burger. Klassiskt och ett bra sätt att se vad Christos kan, tänker jag.

Vi betalar 114 kr och i det ingår burgaren, pommes, valfri dipp (fast det är tre att välja på) och dryck. Det är lugnt, typ tomt, i lokalen och vi väljer ett bord med ”utsikt” mot gatan. Efter en liten stund serveras maten till bordet. Hamburgaren är spetsad med orderlappen, ett minus för det…

Vid första anblick ser det gott ut! Tallriken känns fräsch och fint att den är blå. Pommesen känns som en bra mängd och placerad i en silvrig nätkorg. Dippen serveras i en liten lerskål. Och hamburgaren? Ja, den lockar verkligen till att ta en tugga!

Brödet är fint bakat med tydlig färg, men det är inte stekt vilket ger ett extra fluffigt intryck. Under brödlocket anas köttet, sallad, ost och dressing. Smaken på brödet är väldigt bra, det känns färskt och kommer säkert från ett bageri. Köttet är hårt stekt, vilket kan vara gott, och osten är precis lagom smält för min smak. Dressingen och salladen är god. Som helhet en bra burgare!

Pommesen är goda, men inget som överraskar. Bearnaisesåsen som jag har valt som dipp känns färdigköpt och smakar därefter; helt okej.

När det är dags att lämna Christos för den här gången har det tillkommit några gäster men det är inget speciellt högt tryck. För min del summeras besöket som ”Bra”. Hit kan jag absolut gå för en snabb måltid på lunch eller kväll!

STÄLLET – 3 stjärnor

Märks att det är nyrenoverat, det känns väldigt fräscht. Stilen känns mer snabbmatsrestaurang än något annat dock.

SERVICE – 3 stjärnor

Trevligt vid beställning. Plus för bordsservering.

MATEN – 3 stjärnor

En bra burgare skulle jag summera det som! Uppskattar det ”låga” lunchpriset.

SLUTBETYG – 3 stjärnor

Det blir en stabil trea till Christos. Det är bra, gott och fungerade fint som lunchställe.