Matguide till Jönköpings marknad 26-27 maj 2023

Den 26 och 27 maj är det dags för Jönköpings marknad. Under helgen händer det en hel del i Jönköping och på restauranger och kaféer finns det flera spännande erbjudanden och planer!

Här kommer ett gäng tips att kolla in under marknadshelgen.

+ Bistro 27 (Klostergatan 27)

Välkommen till Bistro 27, en mysig liten kvarterskrog på söder. Vår mat är tillagad från grunden med passion och en stor nypa kärlek. 

Exklusivt erbjudande!! Njut av våra väl uppskattade Fish & Chips eller BBQ Baby Ribs för endast 100kr under Jönköpings marknad den 26:e och 31:e maj efter kl 15 varje dag! Visa oss skärmdumpen av kampanjen för att ta del av erbjudandet!

+ John Bauer Hotel/Ester Kök & Bar (Borgmästargränd 20)

Sväng förbi John Bauer Hotel/Ester Kök & Bar under Jönköpings marknad, ett personligt och hemtrevligt hotell där det är en härlig stämning och alltid händer något kul! 

Marknadserbjudande hela helgen och på fredagen är det live-musik med Jens & Ingmar!

+ No19Bar (Vox Hotel – Borgmästargränd 1B)

Under marknadshelgen så erbjuder No19Bar och Vox Hotel det vi kallar för ”Tripple S” vilket innefattar Smørrebrød, Snaps & Spritz för 195:- (2 st olika smørrebrød, 2cl snaps & 1st Apertivo Spritz). Detta gäller på fredag den 26/5 mellan 16:00-23:00 & på lördag 27/5 mellan 15:00-23:00

No19Bar är en nyöppnad bar inne på Vox Hotel med fokus på sprit och cocktails samt historian därtill som från 1/6 har öppet måndag till lördag och mer info finns på www.no19bar.se samt på Instagram.

+ Restaurang Hemma (Smedjegatan 36)

Marknadslunch på Restaurang Hemma med småländska priser på såväl mat som dryck. Gäller lördagen den 27 maj mellan 12.00 och 17.00.

Hjärtligt välkomna – boka gärna bord 036-100115!

+ Shooters (Trädgårdsgatan 4)

Vi kommer att köra ”Grill-lunch” för 149 kr, Fredag/lördag 12.00 – 15.00

Kocken står ute och grillar blandade godsaker. Det kommer även att serveras sallader, potatissallad och så vidare.

+ Restaurang Tullhuset (Hamnpiren – Järnvägsgatan 4)

Tullhuset är en pulserande mötesplats på Hamnpirens främsta läge! Hos oss kan du slå dig ner i vår populära uteservering oavsett om du vill äta en god middag tillagad med noggrant utvalda råvaror, ta en drink och titta på förbipasserande eller låta kvällen få fart av livemusiken från vår utomhusscen. Välkommen till oss på Tullhuset – vi serverar dig det bästa.

Marknadserbjudande
Fredag 26/5 och Lördag 27/5 11.30 – 14.00
155kr inkl Vatten, Kaffe och Kaka på buffé.
– Gravad Lax med dillstuvad potatis
– Hemgjorda köttbullar på nötfärs, gräddsås, potatismos, lingon
– Kyckling i vitlöksdoftande tomat- & basilikasås, ris
– Medelhavssallad med bulgur, soltorkad tomat, oliv, lök, fetaost

+ Bishops Arms (Hotellplan, Jönköping)
Vi välkomnar er till vår underbara uteservering på Bishops Arms i Jönköping för en härlig grillhelg under marknadshelgen. Kom och njut av fantastisk mat och dryck hos oss. Dessutom finns det massor av aktiviteter i hela staden under marknadshelgen.

Vi tänder grillen och erbjuder grillade hantverkskorvar med läckra tillbehör samt grillat bröd. En annan läckerhet på menyn är vår långbakade fläskkarré på spett med grillad spetskål och surdegsbröd. För våra vegetariska gäster finns det också vegetariska korvar som alternativ.

För di små och mindre äventyrslystna kommer vi även att servera vanliga grillkorvar med klassiska tillbehör. Så det finns verkligen något för alla smaker.

Grillöppettider fredag- Lördag: 12:00 – 20:00

Vi ser fram emot att få välkomna er till en underbar grillupplevelse på Bishops Arms under marknadshelgen!


Den här guiden lyfter restauranger och kaféer som själva har valt att delta. Vi har kontaktat matställen i Jönköping och frågat om de vill vara med. Driver du restaurang, kafé eller bar och vill synas här? Kontakta oss på hej(a)jkpgmatguide.se så fixar vi det!

Här finns programmet för alla aktiviteter under marknadshelgen, signerat JKPG City.