Valfrihet även för en vegetarian

Condeco är den senaste i raden av alla kafékedjor som slagit upp portarna i stan och det har varit öppet i ett drygt år.
Den spontana känslan är att det är kaféet i stan som satsat mest på sin ”matmeny”, kafédinosaurier som bakad potatis, sallader och ”matiga mackor” finns såklart fortfarande kvar men Condeco har satsat på en lite bredare kulinarisk repertoar.
Bra initiativ!
Ett annat initiativ som är MER än bra är deras ”gröna måndag” då alla rätter som serveras är vegetariska, något som mer ställen i stan borde ta efter – såklart!

Condeco har satsat på ekologiska och rättvisemärkta produkter, skitbra! Lite synd att de inte kritat på ett kollektivavtal för sina anställda och på det sättet även rättvisemärkt sina anställdas löner. De är knappast ensamma i kafébranschen med att ha taskiga villkor för sina anställda men av en så pass etablerad kedja så förväntar man sig lite mer.
Skärpning!

Nu till maten, jag har varit en relativt trogen kund sedan portarna till den uppfräschade före detta banklokalen slogs upp och jag tycker att menyn ser mer eller mindre identisk ut idag som för ett år sedan.
Vissa rätter kanske har bytts ut men förändringen är åtminstone mycket liten, ganska trist, även om rätterna är goda.

Idag tog jag som ganska många gånger förr deras sopplunch och den består som vanligt av linssoppa, ”hälsobuffé”, bröd, vatten o kaffe. Värt att notera är att menyn erbjuder en hel drös vegetariska alternativ och en del av fikabrödet är veganskt. Jättebra!
Hälsobuffén ser ut ungefär som alltid, linser och bönor, lite råkost, en potatis- och en pastasallad. Brödet är alltid av samma modell, något slags ljust surdegsbröd. Jättegott, men lite tråkigt.
Inget nytt under solen men som jag skrev innan, buffén är god men lite tråkig och skulle må bra av lite förändring.
En gång hade de i och för sig piffat upp buffén lite med en anrättning som smakade idmoninsalva, riktigt tråkig smakupplevelse så de kanske gör bäst i att inte spexa till det alltför mycket i fortsättningen heller. Vad vet jag.

Soppan däremot, den är skitbra!
Låt gå för att jag kanske tröttnat lite på den, men jag tycker fortfarande den är galet bra och ett av stans mest solida lunchalternativ!
För den törstiga livsnjutaren så har Condeco även fullständiga rättigheter och utbudet är helt okej, priserna likaså.

Lokalen är också jättefin, luftigt och fräscht – den lite bortglömda ovanvåningen tillhör enligt mig en av stans bästa kafélokaler. Lugn och behaglig ljudnivå trots att takhöjden är bjussig.
Det enda minuset här är väl egentligen att kaféets två toaletter ligger just på ovanvåningen, men för den hurtiga så är ju inte den kilometerlånga trappan något problem!

Prisnivå:
Billigt! Stans billigaste kafélunch? 69 pistoler får man hosta upp.

Stället:

Kanonfint! De lyckas få till en ganska autentisk känsla som inte andas ”tråkig kafékedja”.

Service:

Inga konstigheter, trevligt och glatt.

Mat:

En fyra egentligen men hälsobuffén sänker helheten lite

Slutbetyg:

Här har många ställen i stan något att ta efter, mycket bra!

Lämna ett svar