Pizzeriasmaken sitter i väggarna

Fredagar betyder LunchIn för min del – ett lunchevent där man får komma och mingla, knyta kontakter och umgås över en bit mat. Denna säsong hålls det på Twin City, vilket innebär att fredagsluncherna intas på Twin.

Just denna fredagen ringlar kön lång redan 11.50, solen skiner och det strömmar konstant in folk. Trots detta går det relativt snabbt att nå kassan där jag får betala 109 kr för en lunch, där konceptet är ”grillbuffé”. En lång rad ”sallader” som avslutas med ”grillat” och pizza.

”Salladerna” består av tomat, gurka, majs, torra oliver, broccoli, blomkål, burkananas, pizzasallad, champinjoner – typiska grönsaker du hittar på kvarterets pizzeria. Sedan kommer lite såser i form av salsa, bea, humus och rhode island dressing. Därefter följer ”grillad” fläskkottlett, ugnsbakade grönsaker, grillade kycklinglårfiléer, grönpepparbiffar, en pastagratäng med ett innehåll jag inte kan urskilja, samt två sorters pizza. En salig blandning  av olika rätter, med enda gemensamma nämnaren att de inte är snåla på olja eller flott.

Jag uppskattar att både broccolin och blomkålen är tillagade, pizzasallad är något jag inte kan få nog av och kycklingen är saftig och mör, vilket är fördelen med lårfiléer förutom att det är billigt. Inga smaker är utöver det vanliga dock. Även de grillade grönsakerna simmar i olja, vilket gör att lunchen blir väldigt mastig och tung, trots att man har ett stort salladsberg som bas. Jag tar om och maten smakar bra, men jag hade lika gärna kunnat vara på kvarterets pizzeria.

På bufféen finns något för alla, oavsett om du är vegan, pizzaälskare, vill ha kött eller undviker mjölk och gluten. Smakerna och utbudet är dock därefter. Inget utöver det vanliga, ingen finéss, ingen fräschör och känslan av ett pizzahak genomsyrar konceptet.

Jag lämnar Twin mätt, tung och svullen, trots att jag ätit mest ”grönsaker”. Men jag kommer komma tillbaka nästa fredag, för då är det åter igen dags för LunchIn!

Lämna ett svar