Ciro – en pizzapärla i Munksjöstaden

Under hösten 2019 öppnade Ciro på Atollen upp en systerrestaurang i Munksjöstaden. Ett mindre ställe med fokus på pizza och – vad jag tror – målet att bli ett givet ställe för de som bor i kvarteret.

Ciro ligger på gatan som just nu är längst ner i den mest färdigbyggda delen av Munksjöstaden. I ett hus klätt med grått tegel som känns väldigt mycket New York huserar Diciro i hörnlokalen.

Under tiden som vi sitter i restaurangen märker vi att det är mest avhämtning som gäller. Det gör att den lugna och mysiga stämningen håller i sig under hela vårt besök. Restaurangen är noga inredd med kakel, terrazzo marmor-mönster på borden, brunt skinn, dämpade färger på väggarna och utvalda tavlor. Det är väldigt fint och trendigt.

Menyn består av olika pizzor – allt från enklare varianter till några med fler tillbehör. Mitt val faller på en Tartufo, en pizza som består av San Marzano-tomater, fior di latte (mozzarella), tryffelsalami, basilika, ruccola och parmesanost.

När pizzan serveras doftar det väldigt gott. Och ser gott ut. Jag tycker storleken på pizzan är perfekt och mättar lagom. I det stora hela har pizzan en bra smak och bra balans mellan de olika ingredienserna. Stundtals blir salamin lite trådig och ”geggig”, vet inte om det beror på att den har legat länge på pizzan eller om det bara är salamin. Kanske att lite citronsaft på ruccolan hade höjt smakerna som nu blir goda men platta som helhet.

Ciro är helt klart en pizzapärla i Munksjöstaden. För den som inte bor i området kan jag förstå om det är svårt att hitta dit/komma ihåg att det finns men det kan nog bli ett klassiskt ställe framöver. Och visst är det värt ett besök för den som bara är nyfiken på hur området har vuxit fram och ser ut nu.

Lämna ett svar