Helt ny inriktning när Taste of Beirut blir Munken

januari, 2020

Det är inte första gången det finns en restaurang i Jönköping som heter Munken, men det är första gången den ligger ett stenkast från Munksjöstaden. Den libanesiska restaurangen Taste of Beirut är borta och ersätts nu av ett nytt koncept. Ett koncept med en meny som ska ha något för alla.

Lokalen är nyrenoverad och har tydliga kopplingar till Medelhavet, Italien och är mer mysig än tidigare. Influenserna är italienska och det märks även på menyn.

Foto: Izabella Jidah (Restaurang Munken)

När jag kollar igenom menyn tycker jag att den är väldigt bred. Nästan på gränsen till spretig, men det blir väl så när det ska finnas något för alla.

Tanken, enligt Munken själva, är att det till lunch ska serveras svensk husmanskost och kvällstid mer klassisk à la carte men även pizza.

Menyn innehåller bland annat ett gäng smårätter som till exempel charkbricka, ostrullar och spenatpiroger. Som stora rätter finns sallader, pizzor på olika sätt – mer ”klassiska” som vesuvio och kebabpizza, specialpizzor med fyra ostar och sedan olika vita pizzor med bland annat löjrom, rödlök, gräslök samt fikon, valnötter och ruccola.

På à la carte-menyn finns bland annat schnitzel, lax eller veganska kebabspett där gästen får välja tillbehör och såser. Och självklart går det att avrunda middagen med något från efterrättsmenyn där det bland annat finns en Nutella-pizza med frukt och grädde.

Spännande med något helt nytt ändå. Du kan hålla koll på Munken här! Och kolla in hela menyn här.

  • Reply
    Är Munken ännu en pizzeria? – JKPG Matguide
    oktober, 2020 at 09:32

    […] för att gå till en ”vanlig” pizzeria tänker jag att det är dags att testa Munken JKPG. Restaurangen som blev till när ägarna till Taste of Beirut ville ändra sitt koncept. Förändringen innebar bland annat pizza på menyn och namnbyte. Och en uppdatering av […]

Skriv en kommentar

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *