Grillkrydda och rejäl portion – middag på sportbar

januari, 2020

Att äta middag på sportbar tillhör inte min vardag. Men ibland är det ju tydligen bra att göra nya saker. Så en onsdagskväll blev det middag på Pitcher’s.

När vi kommer dit är det fullt ös i lokalen. Det är studenter överallt och en tävling pågår. Som tur är verkar dock evenemanget vara slut när vi anländer och lokalen blir nästintill ekande tom väldigt fort.

Innan det är dags för middag för oss står Shuffleboard på schemat. Efter två jämna matcher väljer vi ett bord i lokalen, som fortfarande är rätt tom, och börjar läsa menyn. Jag fastnar direkt för Biff Rydberg, men hittar flera andra rätter på menyn som lockar. När servitören kommer till vårt bord och det är dags att beställa väljer jag, trots funderingar, Biff Rydberg.

En stund senare ställs en stor tallrik framför mig. För mig är Biff Rydberg en fint skuren rätt med lika delar potatis, lök och oxfilé eller ryggbiff. Serverat med äggula och senap. Det som serveras påminner väl delvis om den bilden, men inte lika fin.

Alla delar är med, absolut. Men det är inte skuret eller tillagat med någon finess. Och på hela tallriken ligger ett lager av grillkrydda. Som helhet smakar det okej. Men det är inte så bra som en Biff Rydberg kan vara. Det känns spretigt och hafsigt. Men portionen är stor och mättar ordentligt.

När maten är uppäten är det vi och tre sällskap till i lokalen. Det märks att den stora lokalen kräver fler gäster för att inte kännas för tom. Middagen på Pitcher’s sammanfattas: Mättande men inte mer än så.

Stället:

Jag har svårt för Pitchers lokal. Den är så stor? Pubig, mörk och rutig men den saknar en vettig planering och sittplatserna är ogenomtänkta.

Service:

Pub-service... det är okej men absolut inte mer.

Mat:

En tvåa för en måltid som har en ambition men som saknar finess. Tyvärr försvinner smaken av senap och ägg på grund av grillkryddan.

Slutbetyg:

En tvåa totalt till Pitchers. Det mättar men mer än så är det inte.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *