Sushin på Eve faller på detaljerna

januari, 2020

Fredag och dags för en ny middag ute på lokal. Dock är just den här kvällen oplanerad och val av restaurang visar sig vara svårt.

Jag och mitt sällskap ratar tre ställen innan vi hittar in på Eve på Östra Storgatan. Hos Eve är det lugnt och i den rymliga lokalen finns det gott om bord att välja mellan. Vi väljer ett nära fönstret och entréen.

På menyn finns bland annat sushi, koreansk barbecue och vietnamesiska rätter. Både jag och mitt sällskap väljer från sushimenyn. För mig blir det två maki – en friterad (Philadelphia) och en variant med flamberad lax (Deli). 

När maten serveras ser det gott ut. Men jag tycker att uppläggningen är lite ogenomtänkt. Jag tänker att mina två varianter hade kunnat dela tallrik och då kännas mer som en rätt. Men det där är ju smådetaljer…

Hur smakade det då? Den friterade tycker jag är för hårt friterad och för stora bitar. Det blir svårt att äta och det är svårt att tugga. Smaken är god dock. Den andra rullen med flamberad lax smälter i munnen och har en god hetta som balanserar upp de andra smakerna.

Maten är god, personalen okej och stämningen avslappnad. Jag gillar Eve. Dock känns det inte klockrent i detaljerna när det gäller sushin och servicen är inte heller topp. Men som helhet – trevligt!

Stället:

Fräscht, fint och genomtänkt. Här är verkligen alla detaljer genomtänkta.

Service:

Lite slappt tycker jag. Det känns som fler gäster hade gett mer energi och med det något bättre service.

Mat:

Det är gott. Den friterade varianten är något sämre än den flamberade. Men absolut gott.

Slutbetyg:

En tydlig trea till Eve. Det är bra, helt enkelt.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *