Generöst och genomtänkt hos Pescadores

Fredagar har för mig och mina närmaste kollegor blivit synonymt med lunchroulette. Deltagarna får rösta på valfri restaurang och sedan väljer roulettesystemet, som en kollega kodat ihop, en vinnare. Den här fredagen blir det Pescadores och trots att det inte var mitt förslag, känns det mer än okej.

Fisk- och skaldjursrestaurangen Pescadores är mest känd för sin Fish and chips. Och till lunch finns självklart denna rätt på menyn, men jag är sugen på något annat och väljer deras Caesarsallad med räkor. Vi betalar vid baren och försöker sedan hitta ett bord i den fulla lokalen. Det är mycket folk, men till slut hittar vi en plats.

När vi väntar på maten tar vi för oss av salladsbuffén. En buffé som den här dagen innehåller bland annat ugnsbakad blomkål, grönsallad, broccoli och ananas. Kan tyckas konstigt att ta för sig av en salladsbuffé när själva lunchrätten är sallad, men i det här fallet kompletterande det mer än konkurrerande. Efter en stund serveras vi maten vid bordet och min tallrik ser väldigt inbjudande ut.

I en djup skål ligger det rikligt med räkor, sallad slungad i dressing, krutonger, ost i flarnstorlek och tomat. Först och främst ska Pescadores ha en stjärna för att man inte snålar på räkorna. Att snåla med huvudrådvaran i en sallad är inte helt ovanligt, men varje gång blir man lika besviken. Balansen mellan räkorna och mängden sallad, krutonger och ost känns välbalanserad. Det mättar och smakar gott. Det enda som jag tycker är negativt är smaken på dressingen. Smaken av vitlök tar över och för mig som inte är något fan av vitlök, dödar det de andra smakerna i rätten.

När maten är uppäten tar vi en kopp kaffe och hembakad brownie. En bonus som ger lunchen en extra stjärna.

Lunchpriset för en Caesarsallad på Pescadores är 129 kr och den pengen känns rimlig med tanken på mängden räkor.

Lämna ett svar