Ett säkert kort med en twist

juli, 2020

Sedan öppningen i Jönköping hösten 2017 har Cyrano blivit något av ett go-to-ställe för mig. Oavsett om det gäller aktivitet med kollegor eller mysig middag med familj, fungerar det. Menyn är bred utan att vara för spretig eller för stor och stämningen är mysig.

Just vid det här besöket är det fredagskväll. Innan måltiden har vi spelat en omgång boule och det ger en bra start på kvällen. Vid mina tidigare besök på Cyrano har valet ofta fallit på en pizza med ost, räkor, chèvreost, svarta oliver och pesto som varje gång har varit bra tillagad och god. Men vid det här besöket känner jag att det är dags för något nytt.

Mitt sällskap är nyfiken på att smaka escargots, det vill säga sniglar, så det beställer vi till förrätt. En rätt som förstärker känslan av att vara på besök i ett annat land för en stund. Rätten består av ugnsgratinerade sniglar med vitlök och persiljesmör som serveras med surdegsbröd. Varmrätten blir hamburgare på högrev med briochebröd och pommes.

En kort stund efter beställning serveras vår förrätt. Vi delar på den och det smakar okej. Det är väl ingen pangförrätt men skapar absolut känslan av att vilja äta något mer. Smaken är tydlig av vitlök och persilja och det är gott tillsammans med brödet.

När hamburgaren serveras doftar det gott. Pommesen är okej, inget som sticker ut och de är väldigt mättande. Briochebrödet är grillat och något torrt. Hamburgaren har en tydlig form och en bra stekyta. Hamburgaren består av cheddarost, dressing och salladsblad – en klassisk burgare med andra ord. Det är inte en hamburgare som poppar smakmässigt men den är okej och mättar.

Med maten uppäten sitter vi kvar en stund och känner in stämningen i lokalen. Även om Jönköpings shoppinggata är precis utanför fönstret känns det fortsatt som ett besök i Frankrike, det är inte bara inredningen som gör det utan personalen skapar även en unik stämning. Sniglarna och hamburgaren har gjort oss mätta och nöjda. Cyrano visar ännu en gång att det är ett säkert kort, även om det vid det här tillfället består av en annan typ av mat för mig.

Stället:

Varje gång jag besöker Cyrano så tycker jag att det blir ett miljöombyte. Det känns som ett besök utomlands. Exakt vad det är som skapar den känslan kan jag inte svara på, men jag gillar det.

Service:

Trevligt och enkelt. Inget speciellt men inte dåligt eller för mycket.

Mat:

Pluspoäng för sniglar på menyn som känns viktigt för konceptet och "roligt". Hamburgaren är okej, men absolut god och mättande.

Slutbetyg:

Det blir en trea i slutbetyg till Cyrano. Det är bra - trevlig lokal, bra stämning och god mat.

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *