En varm överraskning hos Kaffi

En tur efter jobbet i jakt på något nytt ledde mig till Huskvarna och Kaffi, det har ju funnits ett tag men jag har inte tagit mig dit förrän nu. Kaffi ligger utmed Esplanaden i Huskvarna och är som namnet antyder ett kafé som även erbjuder lättare luncher.

Men nu var det kaffe och något till som jag var sugen på.

Jag kommer in i den öppna lokalen som bäst beskrivs som modernt mysig. Inte så ombonat men en mysig och avslappnad känsla. Jag går fram till kassan och kollar in utbudet, som inte är överväldigande utan känns utvalt och andas kvalitet.

Jag väljer en fyrkantig kardemummabulle och en latte.

Killen bakom disken frågar om han ska värma bullen i grillen. Absolut, svarar jag. Kaffet är snart klart och bullen kommer rykande varm på ett fat.

Jag sätter mig vid ett bord och tar en tugga av bullen.

Och ärligt, det är en liten tugga av direkt lycka.

Den varma bullen som är lite knaprig på utsidan är en smakexplosion. Perfekt värmd och den värmer ända in i själen.

Det är lätt en av de bästa bullarna jag har smakat, kan konkurrera med Stuk fast skiljer sig väldigt mycket.

Även kaffet är bra, balanserat och vackert upphällt.

Lämna ett svar