Allt handlar om detaljer på Östra Storgatan 90

För den som bor eller spenderar mycket tid på Öster i Jönköping är antagligen Östra Storgatan 90 inget nytt. För mig har premiärbesöket uteblivit av olika anledningar och därför blev jag extra glad när ÖS90 kunde erbjuda hemkörning. Perfekt, på många sätt.

Kvarterskrogen, som ligger i Casa Grandes tidigare lokaler, erbjuder ett brett utbud av mat. På kvällsmenyn finns bland annat hemgjorda hamburgare och pizza. Och det är just de två som har testats i den här recensionen.

Beställning gjordes via Foodora och en stund senare stod maten utanför dörren. Leveransen bestod av en pizza Salamino och en Mexicoburgare. På Salamino, som namnet kanske avslöjar, finns tre sorters italienska salami, cocktailtomater och ruccola. Mexicoburgaren är en burgare på högrev med ost, jalapenomajonnäs, Pico de gallo och serveras med pommes frites.

Vi börjar med pizzan. Den ser väldigt god ut och har en doft som matchar utseendet. På pizzan finns tydliga salamibitar men det är något oklart om det är två eller tre sorter. Men det där är snabbt glömt när första tuggan tas. Salamin smälter i munnen, precis som jag har förväntat mig.

Degen är god och känns bra bakad, men det är inget som sticker ut. En viss syra i cocktailtomaterna möter den sötare salamin på ett fint sätt.

Sammanfattningsvis är det en ”vanlig” pizza men med lite trevligare topping. Gott, i min bok.

Pommesen som serveras till burgaren är goda, men de är ”standard”, och sticker inte ut. Första tuggan av hamburgaren är inte riktigt så saftig och god som jag förväntar mig. Brödet på burgaren är torrt och blir på grund av det tråkigt. Själva burgaren är lite för stekt för min smak och blir även den torr. Det som verkligen sticker ut och höjer den här rätten är dock tillbehören.

Det är generöst med jalapenomajonnäs som har en fin hetta. Tack vare, eller trots, mängden blir det en bra balans mot de andra delarna. Pico de gallon höjer smakbilden och den smälta osten är som alltid med ost (!) pricken över i.

Så vad blir då den totala upplevelsen av en hemkörd måltid från Östra Storgatan 90? Ja, det mättar och smakar gott. Men det är på detaljerna som upplevelsen både höjs och sänks. Det är de små detaljerna som gör det bättre, men det är också vissa detaljer som inte sitter där de ska. Oavsett tror jag att ÖS90 har en plats som kvarterskrog i de östra delarna. Och tack vare hemkörningstjänster kan även den som inte bor i kvarteret testa maten!

Lämna ett svar