Välbehövlig uppdatering av Tortellini

Tortellini. En pastasort men även en uppskattad restaurang på Klostergatan i Jönköping. Sedan starten för väldigt många år sedan har menyn och lokalen varit densamma, men under 2020 var det dags för en förändring. En välbehövlig sådan.

Lokalen renoverades om och blev betydligt mycket fräschare. Ett stort plus. Välgenomtänkt inredning som både piggar upp gästen som äter på plats, men även för den som väntar på maten för avhämtning. Vid det här besöket tillhör jag den sista kategorin.

På menyn finns likt tidigare pizza, pasta och sallad men även fyra lika à la carte-rätter samt några för- och efterrätter. Vid det här besöket väljer jag pizzan Prezzemolo. En pizza som jag tror är ny på menyn och som matchar den uppfräschade lokalen. Vad den består av? Enkla och klassiska smaker i form av handskalade räkor, vitlök, färsk persilja och citron.

Det går snabbt att få pizzan och det doftar väldigt gott på vägen hem. Och när det är dags att ta första tuggan är doften ännu tydligare. Hur smakar det då? Väldigt, väldigt gott. Degen är bra balanserad i smaken och är fint bakad. Övriga delar av pizzan är i rätt proportioner och jag gillar att det är generöst med räkor på. Plus även att det är lagom mycket smak av vitlök, det tar inte över utan är en del av en helhet.

Sammanfattningsvis då. Tortellini har fått en välbehövlig uppfräschning, både i lokalen och maten. En redan bra pizza har justerats och blivit bättre.

Lämna ett svar