En rulle som går att förbättra

Namnet Kaffebönan avslöjar ju att mycket på det här kaféet handlar om kaffe. Men det är inte det som ska recenseras i det här blogginlägget – utan något betydligt mer mättande.

Kaffebönan är ett kafé i centrala Jönköping och har sina lokaler i ett gammalt hus (från 1700-talet tror jag), med andra ord finns det verkligen potential i de här lokalerna. Det är ett mysigt ställe, har bland annat en sprialtrappa som leder upp mot övervåningen. Men just i inredningen tycker jag att det saknas något. Det är fint, men lite opersonligt och det där lilla extra saknas. Kanske vore en mer vintage-stil på möbler mer lämpligt?

I alla fall – det som lyfter Kaffebönans lokal är innergården. Vilket ställe! WOW! Sommartid (och på våren för den delen) är det här man vill hänga. Ta en kaffe, fika eller äta en bit mat i solen, eller skuggan. Mycket trevligt.

Vad är det då man ska äta på Kaffebönan?
För några år sedan blev jag introducerad för tortillarullarna på Kaffebönan och sedan dess är det just de som jag besöker stället för. Man får välja på tacoköttfärs, kyckling eller fetaost och det sistnämnda blir alltid mitt val. Till rullarna, två ingår, serveras en sallad, tacosås, gräddfil och tacochips.

Rullarna är fantastiskt goda – och mättande. Oftast lagom mycket fetaost i tillsammans med rödlök och majs. MEN tillbehören kan definitivt bli bättre och roligare. Guacamole går att köpa till, men varför ingår inte det? Gör man guacamolen själv kan ju det höja i stort sett vilken rätt som helst… Och kanske kan man göra en egen dressing till salladen? Använda något annat än isbergssallad? Ja, jag tror helt enkelt att det finns många sätt att förbättra den här redan goda rätten.

Prisnivå:
Runt 80 kronor, ganska medelpris va?

Stället:

Alltså, hade inte innergården funnits hade det blivit en etta.

Service:

Trevlig personal, men inget mer än så.

Mat:

Fikat har alltid varit gott. Och rullarna är ju som sagt supergoda.

Slutbetyg:

En trevlig lokal, en fin innergård och god lunchmat. En trea helt enkelt.

Lämna ett svar