En själlös lunch i city

Att käka vegetariskt på en restaurang vars interiör doftar mer öltält snarare än Tommy Myllymäkis bakgård är ju lite av en chansning, det kan gå kanonbra eller så går det kanondåligt. Men ibland, bara ibland så landar bollen dock i kategorin ”jaha?”
Det inträffade idag, när jag och min familj gick på stan och beslöt oss för att besöka Red Lion, tidigare Sir Simons som jag fortfarande envisas med att kalla det.

Red Lion är på alla sätt och vis ett klassiskt ”planka och stor stark för 139 kr”-hak, man får käka till tonerna av en Absolut Sommar-platta, Jack Vegas-maskinerna stirrar apatiskt ut i lokalen och krogen har ett inpyrt grått skimmer över sig, då de var sist i stan med att stänga ner rökrummet för gott.
Miljön är med andra ord nästintill perfekt!

Lunchen erbjuder för oss vegetarianer två alternativ, antingen den vegetariska hamburgartallriken eller så väljer man någon av de köttfria alternativen på pizzamenyn, vi valde det förstnämnda.
Vi hann knappt sätta oss innan maten stod på bordet, bra jobbat får jag lov att säga.
Tyvärr var det som serverades rätt tråkigt, en tallrik där ingenting hade mer än värmts på i köket. Allting var helfabrikat och smakade därefter. Själlöst och salt, men portionen var generös, så för den svultne så är det ju ett plus i kanten.
Burgaren var enligt servitrisen gjord på sojaprotein men jag skulle nog snarare säga att det var en quornburgare. Nåväl, nu äter ju jag ägg så det är inte hela världen.
Bröd, grönsaker, en klick färdig sås, en klick färdig dressing, två burgare, en ostskiva. Bröd. En hamburgare rätt upp och ner. Inte äckligt men inte speciellt gott heller. Bukfylla.

Jag återkommer gärna, men då kanske för att dricka mig glad och snygg snarare än för att äta en festmåltid.

Prisnivå:
Medel. 85 kr för varmrätt, dryck, salladsbuffé och kaffe o kaka.

Stället:

Finns knappt något dåligt att säga, förutom att det är i mörkaste laget kanske?

Service:

Snabbt, bra och trevligt. Kort och gott.

Mat:

Nja, nä. Red Lion, något annat än helfabrikat kan ni väl skrapa fram?

Här är det ju stället och servicen som lyfter betyget. Maten var ärligt talat inte mer än okej.

Lämna ett svar