Kan ägarbytet lyfta NEO?

I januari skrev lokala tidningar om att Ninne och Tom Jallow tillsammans med Tommy Myllymäki skulle göra en nysatsning på restaurang NEO vid Munksjöns norra strand. Trion skulle göra NEO folkligare, servera pizza och helt enkelt göra stället lite mer avslappnat.
Om de lyckades? Tveksamt.

Personligen har jag inte blivit superimponerad av NEO de gånger jag har varit där. Maten har varit väldigt bra, framför allt råbiffen var verkligen en ”mmm-aah-mm-vad-gott”-måltid. Men servicen och lokalen har aldrig varit på topp. Faktiskt.

Därför känns det väldigt kul att Jens Markulf (till vänster på bilden ovan) och Per Samuelson (till höger på bilden ovan) nu tar över NEO. Enligt både Jnytt.se och Jönköpings-Posten.se tar duon över från och med juni och ska behålla smakerna från Medelhavet men lägga till en ny touch. I mina öron låter det väldigt bra och något som kan ge NEO det där lilla extra.

Duon Jens och Per har ju faktiskt visat att de har en förmåga att se (eller skapa?!) ett behov i Jönköpings restaurang- och kaféutbud. Krögarna äger idag Café Koppar och restaurang Tegel på Tändsticksområdet, och Den Småländska Kolonin och Brasserie Park i Jönköping. Med NEO på den ägarlistan håller paret verkligen på att skapa sig ett ordentligt krogimperium – men med fem helt unika ställen.

Lämna ett svar