Gött käk med klockrena smaker hos Pablo

I våras öppnade det mexikanska haket Pablo. En restaurang som erbjuder ”riktig” tacos och goda drinkar direkt från Mexico (typ). Pablo utlovar gött häng och mexikansk mat av hög kvalitet. Om de lyckas? Både ja och nej.

Pablo har tagit över salong Jolie, ett mysigt ställe som då och då arrangerar livespelningar. Lokalen ligger vägg-i-vägg med Glädje och drivs av samma personal. Utöver lokalen har Pablo även en uteservering som är generöst pyntad med blommor, ljusslingor och andra detaljer. På uteserveringen har man verkligen gått all in på det mexikanska.
I restaurangen, där vi satt vid det här besöket, finns Jolies känsla kvar men ”mexikanska” detaljer har adderats. Lokalen är väldigt trevlig sedan tidigare och den mexikanska känslan gör den inte mindre trevlig.

När vi besöker Pablo är det fredag och utan att prata med någon personal har vi lokaliserat vårt reserverade bord. Och ja, besöker du Pablo för att äta bör du boka bord.
Vi får kontakt med en i personalen och han slänger till oss en meny. Vi börjar direkt läsa och fundera kring storleken på portioner, upplägget med förrätt/tacos/tillbehör och här hade vi verkligen behövt lite hjälp från personalen. Varför utgår man från att vi som gäster har 100 procent koll på deras upplägg?

Efter ett tag fick vi beställa och drycken kom in snabbt. Sedan serverades mitt sällskap en quesadillas, medan jag hungrigt satt och tittade på. Är det ett sällskap på två personer kan det väl inte vara så svårt att servera maten samtidigt? Vi har ju inte gått ut och ätit för att titta på när den andra personen äter…

När jag till slut fick min tacos med koreansk tartar på biff i hårt tacoskal kändes dock väntan okej. För det här var väldigt gott! Tartaren var mjuk och med en fin hetta, skalet var härligt krispigt och helheten var helt enkelt väldigt bra. Superbra smaker!
Efter en stund fick vi in vår vegetariska tacos som serverades i mjukt bröd. Även här var smakerna riktigt bra – med pressad lime över möttes hettan från bönröran med brödet på ett väldigt bra sätt. Supergott!

Vi hade beställt tillbehör i form av nachos och sötpotatispommes men på grund av något fel (…) så fick vi det efter den andra maten. Klart minus förstås då det hade varit kul att äta allt tillsammans.
Men återigen vägde smakerna i maten på något sätt över den sämre servicen.

Totalt så erbjuder Pablo god mat. Men det är liksom inte mer än så. Personalens ”sköna” stil känns inte äkta och blir snarare obekväm än skön. Atmosfären är trevlig men det hade varit kul om insidan var lika mexikansk som uteserveringen.

Prisnivå: Hyfsat höga priser MEN jag tycker ändå det känns rimligt för hur god maten faktiskt är. 114 kr för två tacos i hårt skal, 49 kr/tacos i mjukt skal, 59 kr för sötpotatispommes med dipp och 89 kr för nachos med salsa.

Lämna ett svar