Pizza Hut – lovar runt och håller tunt

Broschyrerna och reklamen lovar högtidligt att Pizza Hut är platsen där man kan ”Frossa i världens bästa pizzor” och eftersom jag behövde något snabbt och enkelt i lunchväg föll valet på Jönköpings senaste pizzeria.

Pizza Hut är en internationell restaurangkedja som har funnits sedan 1958 och säger sig ha över 12 000 restauranger världen över. Men restaurangen på A6 har enbart funnits i knappt en vecka och jag antar att det är nyhetens behag som gör att restaurangen fortfarande är full fastän lunchtiden med råge är över.

Restaurangen är fräsch, allt är ju nytt men den känns genast bekant på något sätt och plötsligt inser jag vad det är, det är en skolmatsal.

Borden är utplacerade lite här och var, några bås, en disk för sallad, en disk för pizza och en disk för dryck. Nästan så man förväntar sig att en mattant ska komma fram och påminna en om att ställa bort tallriken i disken när man är klar.

Ljudnivån är hög och det är varmt, jag får börja med att armbåga mig fram för att ta något att dricka, vilket innebär att jag samtidigt måste passera den långa kön av hungriga gäster som väntar på att pizzorna ska bli färdiga.

Jag förstår att det är nytt och man har inte riktigt funnit rutinerna, men det mest primära borde väl ändå vara att man har mat så det räcker till gästerna? Har man lunchbuffé fram till 15.00 varje dag så borde man planera därefter.

Själv fick jag vänta 15 minuter för att lyckas slita åt mig en liten pizzaslice innan all pizza var slut, sedan var det bara att ställa sig i kön igen och hoppas på att få någon av de tre pizzasmakerna som serveras under lunchen.

Det är väl bara att konstatera, har man en gång ätit på Pizza Hut, tja, då har man ätit på alla. Det är standardiserat och ärligt talat, det smakar absolut ingenting. Knäckebröd med smör i skolmatsalen hade förmodligen varit en större smakupplevelse.

Pizza Hut kommer med all säkerhet att överleva i Jönköping, läget är bra bredvid E4:an och A6. Men man åker till Pizza Hut för att få något snabbt, man åker inte till Pizza Hut för att man vill ha en bra pizza.

Det spelar ingen roll hur än mycket man försöker indoktrinera gästerna att man har världens bästa pizza, då måste man också leverera.

Prisnivån: 85 kronor för lunchbuffé och då ingår dryck och kaffe. För 10 kronor till så får du tillgång till glassbuffén.

Stället:

Det är ju helt nytt, så allt är ju givetvis fräscht.

Service:

Jag har svårt för när personalen står bakom baren och SMS:ar samtidigt som borden är fulla av disk och folk inte har någonstans att sätta sig.

Mat:

Bara nej. Det räcker så.

Slutbetyg:

För att använda skolspråk, helt klart ett F.

Lämna ett svar