Låt en restaurang fixa julmaten!

Här kommer ett mastigt inlägg med tips på några restauranger som erbjuder julmat för avhämtning – både till julafton men även till dagarna innan. Texten innehåller även ett gäng bonustips från restaurangerna!

God (mat)jul!

+ Restaurang SPIS
Fredagen den 18 december erbjuds jultallrikar för avhämtning mot förbeställning. Och generellt måndag till fredag erbjuds lunch för avhämtning och sittande servering. Kontakta restaurangen för eventuella lösningar i juldagarna!

+ Hotell Taberg
Sväng förbi hotellet i Taberg och hämta med dig julmaten hem! Menyn är generös och innehåller hotellets jul- och senapsill, ägghalva med räkor, laxpaté, inkokt lax, hotellets skagenröra, julig äpplesallad med grönkål, julskinka, hotellets julsenap, salami, rökt julkorv, hemgjord rödbetssallad, Lilians goda julbröd, hotellets Janssons frestelse, julköttbullar, prinskorv, revben och hotellets juldessert.

+ Hooks herrgård
På Hooks Herrgård erbjuds jultallrik alla dagar fram till jul för 295 kr. För den som inte kan komma till herrgården finns möjlighet att köpa med sig jultallriken hem.

Hook har öppet alla dagar och det finns lediga platser för både jul- och nyårsfirande. Däremellan erbjuds spapaket till mellandagspris. Här kan man unna sig en getaway i trygg miljö, njuta av god mat, skönt spa och en stund på tu man hand. De erbjuder även dagspa, spapaket och middagar även innan jul för den som vill fly vardagen och vila upp sig inför jul.

+ Lustfyllt
Allt som görs här går att äta på plats eller hämta, exempelvis helgbricka, lunch, julmacka, julfika, jultallrik, julbricka eller nyårsbricka (klassisk eller vegetarisk). Beställningstid är lite olika, kontakta Lustfyllt för att få veta mer.

+ Sjön
Under lunchtid finns möjlighet att köpa med sig en jultallrik för 295 kr som innehåller en kall och en varm tallrik. Den kommer kall så man kan bestämma själv vilken tid eller dag man vill äta.

Sjön har även en julaftonkasse för 295 kr som hämtas den 22 december mellan 12.00-15.00. Där i finns Sjöns favoriter på julbordet!

Utöver den julinspirerande maten erbjuder Sjön även take away på dagens lunch under just lunchen.

+ Yonder
Under hela december har Yonder en julspecial som är deras alternativ till julbord.  Julspecialen är en femrätters meny med tillhörande cocktails för 799 kr/person. All mat och dryck är julinspirerad.

Yonder gör allt för att du som inte känner dig trygg med att gå ut och äta på restaurang ska kunna avnjuta vårt koncept hemifrån. Därför har de även tagit fram tre olika takeaway-alternativ. 

Lilla osten – I detta kit får du tre sorter av Amelias utvalda ostar. Perfekt för dig som bara vill ha osten och inte behöver några tillbehör.

Mellan osten – I detta kit får du tre sorter av Amelias utvalda ostar samt tillbehören som krävs för att få till en ostbricka hemma.

Lyx osten – I detta kit får du fyra olika sorter av Amelias utvalda ostar, tillbehör till allt som krävs för en smarrig ostbricka, när du köper detta kit får du även en ask med chark.

De säljer även Yonder-kassen.  I Yonder-kassen får du med dig alla råvaror du behöver för att kunna laga Yonders rätter hemifrån. I kassen följer även en beskrivning och recept med. Välj mellan olika rätter.

Drink At Home Kit är Yonders tredje alternativ till take away. Du får med dig en kasse med råvaror, is, recept och beskrivning på hur du blandar cocktailen hemma. Det enda du behöver göra är att köpa med dig alkoholen från Systembolaget på vägen hem. Välj mellan Caramell espresso martini, Citrus Collins eller Litchi Daquiri.

Yonder har även öppnat upp för lunchservering och erbjuder pizza och hamburgare varje vardag från 11.00 och lördagar från 12.00.

Är det inte mat du söker utan kanske en present? Här är tips på några ställen där det går fint att köpa ett presentkort!

+ El Gordo
+ Hooks Herrgård
+ Cyrano/Boulala
+ Stuk (bonus-julklappstips: De har färdiga paket till julklappsleken, exempelvis 1 burk marmelad och en flaska saft (båda gjorda hos Stuk))
+ Kock & Bar

Bonustips från några restauranger i Jönköpings-området.

+ Amalias Café och bistro
De erbjuder 15 procent på all take away och gäster kan beställa avhämtning eller hemkörning på deras hemsida.

+ Cyrano/Boulala
Boulala är öppet för att spela boule. De har två våningar och det är maximalt två sällskap med upp till åtta personer som kan spela separat. Lokalen är stor och de kan ordna säker miljö enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. De erbjuder även avhämtning och utkörning av mat via Foodora både på Cyrano och Boulala.

+ Kajen 23
Kajen byter meny varannan vecka och kommer med nya maträtter varje gång. Även om en del populära rätter är återkommande. De har även tagit fram ett pizza-kit med en, enligt dem, unik pizzadeg och pizza-topping.

De har också skapat en QR-kod för menyn, som gästen skannar när de kommer till dem och de ser hela menyn på sin mobil. På det sättet använder inte flera gäster samma menyn. De har skapat en webbshop där man ser hela menyn, beställer och betalar för att sedan komma och hämta maten antingen inne på restaurangen eller väntar utanför och de kommer ut med den. Beställs maten på hemsidan får gästen dessutom 20 procent reducerat pris. Det går även att ringa in beställningen och då få 10 procent reducerat pris. Tillsammans rider vi ut stormen.

Självklart följs även alla restriktioner i restaurangen.

+ Stuk
Hos Stuk kan man köpa med sig allt som de säljer förutom alkohol! Pizzor, sallader, mackor, fika och kaffe. Alla är välkomna och personalen kan också komma ut med mat om man hellre vill swisha och inte behöva gå in.

+ Kock & Bar
Här är flaggskeppet tapas och det erbjuds nu även för avhämtning! Beställ dina favoriter och ät hemma.

Detta var inte något restaurangen ville göra från början för att inte tappa i kvaliteten men enligt Kock & Bar har det blivit en riktig HIT. De följer restriktioner om man fortfarande önskar att komma till restaurangen och då få uppleva hela kalaset med en härlig miljö, goda drinkar och ett fantastiskt gäng.

Lämna ett svar