SALOTTO

Carbonara populär på Salotto

rozin
Rozin Hanna

En riktigt god pasta kommer man långt med. Ungefär så resonerade ägarparet till Jönköpingsbornas favoritrestaurang i kategorin pasta när de öppnade Salotto.
– Vi gillar pasta båda två och tycker det är gott, smidigt och sedan ville vi inte ha så stor verksamhet. Så det här passade perfekt, säger Rozin Hanna, som tillsammans med sin man George driver restaurangen.

Salotto öppnades 2008 och har sedan dess befunnit sig i samma lokal, ett stenkast från Jönköpings
Resecentrum. Sedan starten har pastan varit i fokus.
– Vi har pasta, tapas, à la carte och en salladsbar, men det är pastan som är det viktigaste och det vi säljer mest av. Jag tror att vi är så pass populära bland invånarna för att vi helt enkelt har stans godaste pasta. Det är prisvärt, gott, med snabb service och trevlig personal, jag vet inte om det krävs mer.

Pastan tillagas direkt efter beställning och det finns även ett glutenfritt alternativ. Och den
pastarätt som säljer bäst är en klassisk rätt i pastakretsar.
– Carbonara är helt klart vår mest populära rätt, det är den som går mest. Hemligheten bakom receptet kan jag inte avslöja, men jag tror att det är för att den inte är för fet och inte för mild. Vi baserar inte såsen helt på grädde utan det är en bra blandning.

Namnet Salotto kommer från pastans hemland, Italien, och betyder ”ett fint vardagsrum”. Ett namn som ägarparet behöll från en tidigare verksamhet i lokalen.
– Vi tyckte namnet passade väldigt bra in på vårt koncept och det fanns ingen anledning att byta. Och det har vi väl egentligen aldrig tänkt heller.

En riktigt god pasta kommer man långt med. Och kanske ännu längre om den är tillagad på Salotto i Jönköping.

Lämna ett svar