Recension: Hasse på Sjökanten

Lunch på Stranden, nästan

Häromdagen var det att äta ute lunch med ett par goda vänner som arbetar på A6-området. Strax nedanför köpcentrat breder Rocksjön ut sig och här finns Hasse på Sjökanten.

Glada i hågen så går vi dit och till vår fasa ringlar sig kön evighetslång till lunchen. Det är riktigt nära att vi vänder i dörren för det kändes som en alldeles för lång kö att stå i. Men latheten segrar och kön rör ändå på sig ganska så snabbt.

Anledningen till kön upptäcker vi ganska snart beror på hur man planerat utskänkningen av maten. Den är lite i samma stil som vilken skolbespisning som helst. Du tar din bricka, bestick och ett glas. För att sedan röra dig framåt i kön och plocka till dig sallad innan du kommer fram till maten där det står en servitör och portionerar ut.

Bemötandet är mycket bra och de fixar utan problem till mitt lilla speciella önskemål.

Jag åt helstekt ytterfile som serverades med potatis och pepparsås. Som alternativ fanns havets wallenbergare.

Efter maten fick man kaffe med liten kaka och vaniljsås.

Maten var godkänd, men det var lite svårt att få bort storkökskänslan. Lokalen inne är ok, lite oinspirerad men hit går man framförallt för det fina läget vid sjön och den stora uteserveringen, som är mycket trevlig.

Prisnivå:
95:- för dagens, lite dyrt med tanke på logistik och mat.

Här kan du lägga en bild – men då får du be Alice eller Glenn om hjälp så måtten blir rätt. 🙂

Stället:
Uteserveringen och läget höjer betyget, inne är inte kul.

Service:
Det trevliga men stressade bemötandet höjer betyget avsevärt. Logistiken får minus.

Mat:
Ok mat, lite väl enkel för priset.

Slutbetyg:
Hade inte uteservering och läget varit så bra så finns det bättre lunchalternativ. Höj servicenivån och förbättra logistiken så kan betyget rusa.

Lämna ett svar