PESCADORES

Pescadores – med familjen i fokus

viktor
Viktor Haglund

Det var egentligen inte tänkt att bli en restaurang. Men när maten på menyn blev uppskattad av gästerna tvekade inte familjen Haglund på att öppna Pescadores.
– Jag och pappa (Hans) har jobbat ihop förr och fiskat kräftor. Så vi tänkte att vi skulle förlänga säsongen och börja sälja mer skaldjur, vi hittade den här lokalen och tänkte ha en butik. Vi hade några bord, runt 20 platser, och det blev snabbt populärt så då kände vi att vi skulle satsa på restaurangen, säger Viktor Haglund.

Lokalen har familjen Haglund inrett med en äkta västkustkänsla med nät, segel, kräftburar och andra
fiskeverktyg som prydnad. Och hemma-hos-atmosfären gör att lokalen känns varm och välkomnande.
– Vi tror att det är fisk folk vill ha och sedan är det väldigt familjärt vilket jag tror lockar. Det ska kännas som Västkusten här inne och det tror jag vi har lyckats med. Vi vill att det ska vara enkelt inrett och med maten i fokus.

Sedan starten 2011 har menyn genomgått mindre förändringar. Men en rätt som alltid har funnits med, och som antagligen inte kommer försvinna, är fish and chips.
– Det var Janet, en familjemedlem, som sa att ”Ska ni inte ha fish and chips på menyn?” och när vi provlagade den kände vi wow, den här ska vi köra.

Våren 2015 öppnade Pescadores dörrarna till en ny lokal. Även den på Tändsticksområdet och närmare de andra verksamheterna på området.
– Det kommer bli som en liten restauranggata och det tror vi på. Vi vet inte om vi kommer göra några
förändringar, men vi ska bli bättre och tänka mer på smådetaljer när vi startar där. Det känns väldigt roligt att ta nästa steg och i det nya ska vi envisas med vår butik också och försöka få igång den, säger Viktor.

Att det skulle bli en restaurang var egentligen aldrig meningen. Men efter några år på Tändsticksområdet har Pescadores blivit en av de mest populära fiskrestaurangerna i Jönköping.

Lämna ett svar