MUNCHIES

Munchies – en omedveten framgång

fabio
Fabio Chamoun

Det var i ett gatukök i Linköping som tanken väcktes. Men inspirationen till Munchie’s Burgers i Jönköping kommer från USA.
– Jag var på besök hos en kollega i Linköping, vi skulle dricka kaffe men det kom hela tiden nya gäster och jag tänkte ”Vad är det som är så speciellt med ett svenskt traditionellt gatukök?” Han svarade, när jag frågade, att de gjorde sina egna hamburgare, säger Munchie’s ägare Fabio Chamoun och fortsätter:
– Jag fick provsmaka en och han berättade att han gjorde dem helt från grunden, så då fick jag idéen om att man borde starta en restaurang med hamburgaren i fokus och gå tillbaka till hamburgarens ursprung.

Han började leta efter en lokal i Jönköping och hittade så småningom en på Liljeholmen. Och 2012 öppnade den numera populära hamburgerrestaurangen.
– Intresset har vuxit hela tiden och efter ett tag skrev lokala medier om mig och då kom det jättemycket folk. Det var helt otroligt, jag förstod inte riktigt hur det kunde bli ett sådant tryck. Det blev en omedveten framgång kan man säga.

Lokalen är inredd med inspiration från 50-talets amerikanska diners, väggarna pryds av bilder på olika musiker och skådespelare. Även på menyn finns kopplingar till dåtidens USA.
– Elvis Presley var ”kung” när jag växte upp och hans favorithamburgare var med jordnötssmör och banan. Jag testade den en gång och den är väldigt god, så den finns självklart på menyn. Vi varierar den lite, men en med jordnötssmör finns alltid.

Under 2014 nästintill fördubblades hamburgerrestaurangerna i Jönköping och även Munchie’s inledde arbetet med att utöka med en systerrestaurang mer centralt. Men Fabio Chamoun räds inte konkurrenterna.
– Jag ser inte det här som något jag kan bli miljonär på och det tror jag
återspeglar sig i maten. Jag sätter gästen i fokus och det gör att det blir mer personligt och med en annan känsla, och det tror jag gör oss unika från de andra restaurangerna.

Det började i ett gatukök i Linköping. Munchie’s framgångssaga i Jönköping har dock ännu inte nått sitt slut.

Lämna ett svar