ALCAMO

”Alcamo har blivit ett begrepp”

andre
Andre Iskander

Jönköping må kallas för Sveriges Jerusalem tack vare den kyrkliga närvaron. Men på senare år har staden vid Vätterns södra strand även blivit känd för sin kebabpizza. Och får Jönköpingsborna själva bestämma är det Pizzeria Alcamo vid Östra Torget som gäller.
– Jag och min ena delägare hade varsin pizzeria på Torpa men tänkte att vi skulle satsa lite större. Vi fick en förfrågan om att ta över Alcamo och nu är det en större verksamhet med fler personal, lite mer organisation och struktur, säger Andre Iskander som äger Alcamo tillsammans med två bröder.

Trion tog över Alcamo 2009 och har sedan dess försökt behålla samma känsla som de tidigare ägarna skapade.
– Det ska kännas kvalitet, service och bra mat helt enkelt. Alcamo var en av de första pizzeriorna i Jönköping och det hade känts dumt att ändra för mycket. Vi är andra generationen pizzabagare och vill förvalta det våra föräldrar startade, och det känns väldigt kul.

Och att restaurangen står för bra mat och bra service, tror Andre, gör Alcamo till ett så populärt ställe som det faktiskt är.
– Folk har vuxit upp med Alcamo och då blir det att man fortsätter komma hit. Här vet man vad man får. Alcamo har blivit ett begrepp i Jönköping och kebabpizzan är helt klart den mest populära. Det är kebab som folk vill ha, helt enkelt.

Smeknamnet Sveriges Jerusalem kanske var legitimt för några år sedan. Nu är dock Jönköping på god väg att bli pizzans heliga Mecka.

Lämna ett svar