Vill du testa en ny sorts semla?

Årets fettisdag (5 mars) närmar sig med stormsteg och som vanligt har den vanliga semlan fått viss konkurrens av olika kreativa bakverk. Personligen gillar jag den klassiska semlan, men det är alltid kul att testa nya grejer och tydligen finns det inga gränser för vad en semla kan vara.

Jag har spanat in sju olika, nya, semlor som jag gärna testar under februari/mars. Samtliga ”semlor” serveras på kaféer/konditorier i Jönköping med omnejd.

Från vänster: Wästgötabagarn, Landhs Konditori och Bernards Konditori. Bilderna är kärleksfullt lånade från konditoriernas Instagram-konton.

+ Wästgötabagarn, Solåsen
På kaféet vid Solåsen serverar man en så kallad Räksemla. Bilden avslöjar att det helt enkelt är en fralla med räkor och annat gott i. Kanske är det här den perfekta lunch-semlan?

+ Landhs Konditori, Mullsjö/Habo/Bankeryd/Kroatorpet
På Landhs i Mullsjö, Habo, Bankeryd och Kroatorpet har man skapat en saltkola-semla. Om jag har förstått det rätt är den fylld med en tryffelkräm med choklad och vanilj. Smarrigt!

+ Bernards Konditori, Jönköping
Klassiska smaker men i en annan form. På Bernards i Jönköping finns en semletårta. Mättande för den som är riktigt sugen!

Från vänster: Olgas Crêpes & Gelato, Wallentins Konditori och Rudenstams Gårdsbutik & Kafé. Bilderna är kärleksfullt lånade från konditoriernas Instagram-konton.

+ Olgas Crêpes & Gelato, Jönköping
På crêperiet på Torpa serveras en semle-crêpe. En semla i crêpe-form helt enkelt! Känns som en perfekt kvällsfika.

+ Wallentins Konditori, Jönköping
Hos Wallentin har kreativiteten exploderat – både Nutella- och Wienerbröds-semla finns här. Med andra ord; något för alla smaker!

+ Rudenstams Gårdsbutik & Kafé, Kaxholmen
Att åka på utflykt till Rudenstams är ofta en god idé. Nu i semlans tider erbjuds en variant med rostad solrosnutella, fylld med kompott på Ingrid Marie-äpplen och topping av äpplesirap, äpplechips och Ruduchrunch. Låter som den är värd en tur till Kaxholmen!

Lämna ett svar