Vällagat på Jönköpings första dumplingsrestaurang

I början av oktober öppnade Jönköpings första dumplingsrestaurang. 1988 Beijing har tagit över Wok & co’s tidigare lokaler precis bredvid Ica och Annie Johanssons Hembageri på Klostergatan.

Den lilla lokalen är nyrenoverad och mysigt inredd. Mörka möbler blandas med en längre soffa med rygg i olika färger och röda lampor i taket. Det är som sagt en liten lokal, men inredningen känns ändå genomtänkt och smart. Trots att det känns som 1988 Beijing främst är en take away-restaurang lockar lokalen till att stanna och äta.

Beställning görs vid kassan och sedan är det en stunds väntetid på maten. Men eftersom dumplingsen sägs vara tillagade från grunden känns tiden okej.
Efter en stund får jag maten och vandrar hemåt. Dumplingsen är paketerade i plastlådor och tydligt märkta. Jag valde fem stycken vegetariska och fem stycken med räkor.

De vegetariska som innehåller spetskål, glasnudlar, tofu, ägg, svamp och majs smakar väldigt bra. De är lätt stekta och toppade med sesamfrön och salladslök. Storleken varierar något vilket gör att på vissa dumplings är degen tjockare än på andra. Degen är god, men lite tjock. Fyllningen smakar gott och majsen är det mest tydliga, resten känns mest som en röra. Tillsammans med såsen skapar fyllningen en perfekt hetta. Det är både mättande och väldigt gott.

Den andra dumplingsvarianten som jag valde innehåller främst räkor men även spetskål, morötter och ägg. Det är gott att det är hela räkor i och hettan är precis lagom. Där dumplingsen är mest stekt är det lite segt och de dumplings som är lite större blir lätt degiga i munnen. Men det smakar gott.

Jönköping har fått sin första dumplingsrestaurang och den är bra. Det känns äkta och smakar väldigt bra. Tack för det, 1988 Beijing!

Prisnivå: Fem vegetariska dumplings kostar 55 kr och fem med räkor kostar 85 kr.

Lämna ett svar