Vällagat kött och avslappnat på Grill

I några år har Texas Longhorn huserat i Filmstaden-huset och erbjudit ett klassiskt Steakhouse-koncept. Sedan ett tag tillbaka heter restaurangen Grill istället och är frånkopplad från Texas Longhorn-kedjan. Kvar är dock Steakhouse men med mer fokus på svenskt kött.

Jag recenserade ett besök på Texas 2017, men valde då att äta tonfisk. Ett bra val, visade det sig då. Men vid det här lördagsbesöket på Grill är det dags för en köttbit. Klassiskt på många sätt.

Lördag som sagt och vi väljer ett bord på uteserveringen. Servicen är avslappnad och vi får kika i menyerna i fred. Det tar en stund för oss att välja men till slut är vi redo för beställning. Jag väljer ryggbiff, 200 gram, med sideorder caesarsallad och bearnaisesås. Svenskt kött, enligt menyn, och stekgrad medium.

Det tar en liten stund, men det gör inte oss något och när maten serveras doftar det gott. Jag blir direkt positivt överraskad av caesarsalladen på min tallrik – den ser väldigt god ut och ett perfekt tillbehör som är ett mellanting mellan tung potatis och tråkig side-sallad.

Vi hugger in. Mitt kött är fint tillagat. Bra stekgrad och det smälter i munnen precis som jag föreställt mig. Bearnaisen är okej, men jag upplever en liten ton av chili vilket tar bort den mjuka smaken som brukar vara. Istället är dressingen till salladen och de knapriga salladsbladen ett fint komplement. Rätten smakar bra som helhet och mättar på ett lagom sätt, utan att bli för tungt.

Till dessert väljer jag en vitchoklad-pannacotta som serveras med lakritshallon. Hallonen ligger som ett översta syltlager på pannacottan och jag tycker kanske att lakritsen kunde kommit fram lite mer. Men det är en bra avslutning på middagen.

Vi sitter kvar en stund. Mätta och nöjda. Servicen var bra genom kvällen, inte för på och avslappnat. När Grill plockar ihop för att stänga, tackar vi för oss. En trevlig middag med god mat, blir väl den snabba sammanfattningen av besöket.

Lämna ett svar