Välkommen till en helt ny värld hos Liban Deli

juni, 2019

En av mina bättre resor är den till Israel, och jag skulle ljuga om jag säger att maten inte spelade en stor roll till det. Hummus, baba ganoush, tabbouleh – listan kan göras lång och jag fullkomligt älskar att sitta länge, med olika röror och rätter framför mig och få smaka lite på allt.

Valet till min 25-års bjudning blev enkelt när tid inte fanns att förse 25 hungriga gäster med mat – catering! Självklart med min favoritmat och Liban Deli stod för kalaset! (Eller nja, jag fick betala 600 kr för en familjebricka för 6 personer, så 1800 kr kostade kalaset mig…). Glutenintoleranta, icke köttätare och hälsonördar – inga problem! Tabboulehn kunde beställas utan bulgur, det gick fint att bara ta kycklingspett istället för både fläsk och kyckling och det var inga problem att byta ut ris/pommes/bulgur till vanlig sallad på 2 av 3 brickor. Vilken service!

När jag sedan fick hem maten blev jag orolig. Detta kommer aldrig att räcka! Två små trekanter libabröd per person, två spett och mezan var inga stora portioner. Panik! Men det var för sent för att åka tillbaka. Allt slevades upp i skålar och det var en fröjd för ögat. Hummusen var gudomlig och baba ganoushen lika så. Min favorit blev aubergin och tomatröran som jag åt med sked. Tabbouleh är alltid en vinnare och bönorna i tomatsås var goda! En annan storfavorit är vinbladsdolmarna, som även denna gången höll måttet. Bönsalladen med mixade bönor kunde jag dock varit utan – tråkig, inget speciellt, men bra proteinkälla för veganen. Laxssalladen för mig blev lite tillintetsägande, mer smaker och lax här tack!

Räckte maten? Ja, vissa rätter, andra inte. Hade alla varit som mig hade det inte räckt, men till min förtjusning fick jag äta rester hela veckan! Men, jag hade ändå önskat större meza, en liten burk räcker inte på långa vägar till 6 hungriga personer.

Stället:

Inte platsen jag skulle ta min dejt, min tjejkompis för en mysig middag eller gå på lunchen när jag behöver dagsljus. Mörk med en orientalisk twist, men med en touch av pizzeria. Hämta maten och avnjut den på annan plats - jag tror att den kommer smaka godare i rätt miljö!

Service:

Denna gången ”var det inga problem alls” att få sallad istället för ris, men nästa gång när en familjebricka skulle beställas var det ett annat bemötande av en annan person som bittert förklarade att han ”skulle ta upp med sin kollega att detta absolut inte var ok”. Servicen varierar helt enkelt beroende på vem du möter.

Mat:

För en meze-älskande person som jag var det som att landa i himmelriket. Ingen meza var äcklig, bara tillintetsägande men dolma, tabboulehn, hummusen och baba ganoushen har vunnit mitt hjärta!

Slutbetyg:

Hit går du när du vill hämta med dig fantastiskt god mat. Inte bryr dig om hur restaurangens miljö är, personalens bemötande eller andra saker som förhöjer smakupplevelsen. Ta med dig maten till din favoritplats, och kom när rätt personer jobbar - så lovar jag att Liban Deli kommer ta med dig på en smakresa du inte glömmer!

    Skriv en kommentar

    * Copy This Password *

    * Type Or Paste Password Here *