Välkommen till en helt ny värld hos Liban Deli

En av mina bättre resor är den till Israel, och jag skulle ljuga om jag säger att maten inte spelade en stor roll till det. Hummus, baba ganoush, tabbouleh – listan kan göras lång och jag fullkomligt älskar att sitta länge, med olika röror och rätter framför mig och få smaka lite på allt.

Valet till min 25-års bjudning blev enkelt när tid inte fanns att förse 25 hungriga gäster med mat – catering! Självklart med min favoritmat och Liban Deli stod för kalaset! (Eller nja, jag fick betala 600 kr för en familjebricka för 6 personer, så 1800 kr kostade kalaset mig…). Glutenintoleranta, icke köttätare och hälsonördar – inga problem! Tabboulehn kunde beställas utan bulgur, det gick fint att bara ta kycklingspett istället för både fläsk och kyckling och det var inga problem att byta ut ris/pommes/bulgur till vanlig sallad på 2 av 3 brickor. Vilken service!

När jag sedan fick hem maten blev jag orolig. Detta kommer aldrig att räcka! Två små trekanter libabröd per person, två spett och mezan var inga stora portioner. Panik! Men det var för sent för att åka tillbaka. Allt slevades upp i skålar och det var en fröjd för ögat. Hummusen var gudomlig och baba ganoushen lika så. Min favorit blev aubergin och tomatröran som jag åt med sked. Tabbouleh är alltid en vinnare och bönorna i tomatsås var goda! En annan storfavorit är vinbladsdolmarna, som även denna gången höll måttet. Bönsalladen med mixade bönor kunde jag dock varit utan – tråkig, inget speciellt, men bra proteinkälla för veganen. Laxssalladen för mig blev lite tillintetsägande, mer smaker och lax här tack!

Räckte maten? Ja, vissa rätter, andra inte. Hade alla varit som mig hade det inte räckt, men till min förtjusning fick jag äta rester hela veckan! Men, jag hade ändå önskat större meza, en liten burk räcker inte på långa vägar till 6 hungriga personer.

Lämna ett svar