Tokyo18 behövs i Jönköping

I veckan öppnade Jönköpings senaste sushiställe – Tokyo18.
Lokalen som Honeycomb tidigare huserade i har genomgått en totalrenovering och andas nu Japan, sushi och 2017. Lokalen är riktigt fin och gör att man gärna sitter kvar läääänge. Bra gjort!

Jag besökte nya sushihaket för en lunch och valde då Tokyo18s 15-bitars-rätt för 109:-. Rätten bestod av både rullar och nigiri med lax, tonfisk, avokado och räkor.
Som helhet var rätten väldigt bra balanserad tycker jag, de olika bitarna smakade olika men det var ingen som tog över smaken från något annat.

Smakerna var väldigt goda, men något som märktes på nigirin var att riset var något klibbigt. Jag ska inte säga att det växte i munnen, men inte långt ifrån. I rullarna balanserades dock riset upp bättre med de andra ingredienserna.

Tokyo18 är en restaurang som fyller ett hål i Jönköpings restaurangutbud. Ja, det finns ett antal sushirestauranger men det finns faktiskt inget (nu när Sushi Latino har lagt ner) som du vill sitta på länge, dricka ett glas vin och njuta av god mat.

Så sammanfattningsvis tycker jag att Tokyo 18 tillför något nytt och gott till Jönköping. Besök – skulle jag säga!

Prisnivå: 109:- för 15 bitar. Dyrt för en lunch, men helt okej pris för maten du får.

Stället:

Häftig lokal med unik inredning. Sköna möbler och snygga detaljer. Minus dock för de automatiska dörrarna som står öppna vid lång kö = iskall lokal.

Service:

Trevlig service vid kassan
där beställning görs.

Mat:

En fyra blir det tack vare att rullarna var så bra.

Slutbetyg:

Ger ändå Tokyo18 en fyra i slutbetyg. Det här stället behövs i Jönköping!

Lämna ett svar