Tea N Bowl – asiatiska smaker i avslappnad miljö

Under sommaren ersattes hundkaféet Stures av Tea N Bowl. Lokalen på Klostergatan har genomgått vissa förändringar och inredningen har delvis uppdaterats. Men framför allt; hundkexen har bytts ut mot bubble tea och asiatiska rätter.

För mig som gillar nya ställen har Tea N Bowls Instagram-konto följts flitigt och bilder på maträtter har sparats. Så en vardagskväll planerar jag och en vän in ett besök. Stort plus i kanten är att även hundar är välkomna, så självklart är min hund med.

På menyn finns, som redan nämnt utvalda asiatiska rätter, bland annat Vermicelli-sallader med lite olika innehåll. Jag väljer varianten som serveras med Char Siu-fläsk och till beställer jag en frukt-te med smak av persika och apelsin.

Vi tar ett bord vid fönstret och får snabbt vår dryck. Det är gott, fräscht men jag har lite svårt för gelén i botten även om jag vet att den är en del av upplevelsen…

Ytterligare en liten stund senare serveras maten. Maten serveras på en träbricka och salladerna är upplagda i pappersskålar. På brickan står även en mugg med buljong och två små burkar med sås. Att maten serveras i engångstallrikar sänker upplevelsen något, det hade väl inte varit så svårt att servera maten på något lämpligt porslin istället?

Jag häller buljongen över salladen och börjar med att smaka på en av vårrullarna. Den är fylld av smaker och det är väldigt gott med buljongen till.

Sedan tar jag en tugga av fläsket och det smälter i munnen. Tillsammans med krispiga grönsaker och jordnötter smakar det väldigt gott. I botten finns Vermicelli-nudlarna som också tillför något till helheten.

Några tuggor in märks dock att själva salladsbladen inte är de roligaste och de spelar mer en roll som utfyllnad än något annat. 

Vi äter upp och sitter kvar en stund innan vi lämnar Tea N Bowl för den här gången. Goda smaker, några nya rätter och en avslappnad miljö. Ett första besök som ger mersmak och visst har jag sparat ner ytterligare mat-bilder sedan jag var där. Ett gott betyg!

STÄLLET – 3

Det är mysigt men jag tycker inte det känns särskilt genomtänkt eller genomarbetat i inredningen.

SERVICE – 2

Trevligt vid beställning men inte mer än så

MATEN – 3

Det blir en trea i betyg. Det är gott och har fina smaker men det är inget som exploderar i smakväg eller presentation.

SLUTBETYG – 3

Slutbetyg blir en trea! Bra summerar Tea N Bowl på rätt sätt.

🐶 Hundar är välkomna.