Stuk är Jönköpings vardagsrum 2.0

Det är fredag och jag har förmånen att jobba hemifrån. Eller ja, inte hemifrån just den här dagen utan istället tillbringar jag jobbförmiddagen på Stuk.

Om det ställe som tidigare låg i Den Småländska kolonins lokaler var Jönköpings vardagsrum 1.0, så är Stuk definitivt det nya, något mer moderna, vardagsrummet. Under timmarna som jag sitter vid ett av borden nära entréen strömmar olika typer av gäster in. Några köper med sig bröd eller bullar, andra sätter sig ner och dricker kaffe, fikar, äter frukost och jobbar eller bara umgås.

Här får alla plats. Och även om lokalen först känns rätt liten verkar det få plats förvånansvärt många människor.

När jag anländer till Stuk på morgonen tipsar min för dagen jobba-hemifrån-fast-på-stan-kollega om att testa deras fröknäcke med avokado. Så det väljer jag. Och en kopp kaffe till.

Knäckebrödet serveras till bordet efter en stund på en rund ”trä-tallrik”. Det ser fantastiskt gott ut. När jag tar första tuggan får jag med en klick från allt på tallriken – fröknäcket som är precis lagom hårt, mjuk avokado, gräslök, prästost och crème fraîche. Det smakar SÅ gott. Det smälter i munnen.

Efter några timmars jobb är både kaffekoppen och knäcketallriken för längesedan tomma. Och eftersom det är fredag är det dags för en bulle förklarar min för-dagen-kollega. Det är först svårt att välja från utbudet som ligger på disken, men till slut väljer jag en kardemummabulle. Även den är väldigt god och precis lagom i storlek och tjocklek. Mmm.

Klockan närmar sig lunchtid och vi har bestämt oss för att jobba vidare på Vox. Så i takt med att Stuk fylls med ännu fler gäster, som nu dessutom är lunchsugna, packar vi ihop och går vidare.

Med den här starten på dagen har både jobbet gått bättre än vanligt och magen är framför allt mer nöjd. Tack Stuk för att ni har skapat ett ställe med en atmosfär och mat som är riktigt bra!

Lämna ett svar