Snart öppnar stället med Gott Mos

Under slutet av februari kommer Asecs att få en ny restaurang. I Zócalos tidigare lokaler öppnar nu GottMos, en restaurang inriktad på husmanskost.

David Zeren och Abraham Ibrahim som grundade Bada bing, hamburgerestaurangen som finns både på Öster och på Asecs, har nu lämnat burgarna för att satsa på husmanskost. På frågan hur de skulle sammanfatta konceptet beskriver David Zeren det som ”modern husmanskost eller husmanskost för den nya generationen”.

Det låter väldigt spännande i mina öron och kan nog snabbt bli en ny favorit på Asecs. Menyn kommer att bestå av tre stående rätter och en tillfällig rätt. Samtliga ska vara tillagade från grunden.

De stående rätterna på GottMos kommer vara köttbullar med potatismos, veganbullar med potatismos och en fiskrätt med tempura-panerad torsk med klyftpotatis. Den sistnämnda kommenterar David Zeren med orden: ”Här kommer folk säga ifrån och vi är medvetna om att panerad torsk inte är ”husman””. Oavsett vad ”folk” säger så tycker jag att de tre rätterna känns som en riktigt bra grund för en bra husmansrestaurang.

GottMos förväntas ha premiär den 20 februari 2020. Läs mer och följ arbetet med restaurangen här!

Lämna ett svar