Smygpremiär på Yonder

Igår, två dagar före premiären, hade jag tillsammans med några vänner förmånen att delta på smygöppningen av Yonder, som drivs av gänget bakom El Duderino.

Yonder som de själva beskriver så här:
”Tänk att du är i den Amerikanska södern, samlar gänget för att gå ut å käka, dricka, umgås och ha kul. Man åker in till favvo-haket i stan, öppnar porten till restaurangen och möts då av en mörk/dunkel lokal med varm belysning. Med skön musik och härliga dofter från köket vill vi göra Jönköpings egna amerikanska söderhak som Yonder till just ett favvo-hak för många.”

Smygpremiären var väl precis som en smygpremiär ska vara. Massvis med sköna människor, hög ljudnivå och god bärs.

Lokalen är givetvis renoverad och det är modernt, mörkt och i mitt tycke lite mer storstadskänsla än Amerikanska södern. Det finns flipperspel, graffiti på väggarna och en stor bar med massa gott. I lokalen, som ligger väldigt nära Juneporten, har tidigare bland annat Chili Thai huserat.

Vi i sällskapet passade på att äta lite och eftersom det var en förhandsöppning var menyn begränsad, och det här kommer inte bli en recension utan den får komma framåt. Men trots premiärnerver, mycket folk och det lilla kaos som ska vara så var personalen som vanligt supertrevliga. Tog sig tid att småsnacka lite och maten kom snabbt till bordet.

Självklart testade vi även lite av ölutbudet, drinkutbudet och utbudet av flipperspel.

Man har skapat något som skiljer sig ganska rejält från El Duderino, med givetvis hög kunskap, kvalitetskänsla och glimten i ögat hos personal. Här kommer det bli ett fantastiskt ställe att förkovra sig och ta del av deras passion för öl som kanske fått stå tillbaka lite på duden.

Jag ser redan nu fram emot vad de kommer hitta på med ölmiddagar, provningar och annat som jag är övertygad om kommer dyka upp.

Kort sagt kommer det här bli bra, jag önskar Yonder stort lycka till och ska bli väldigt spännande att se vad som händer framåt.

Lämna ett svar