Skön värme på nya Sjön

Idag fick jag möjlighet att besöka nyinvigningen på Sjön. Tyvärr så var det lite kort om tid för mig idag, för vilket ställe som vuxit fram. Jag hade gladeligen spenderat hela kvällen där.

Om vi backar lite och pratar gamla Sjön, så var det ingen favorit. Stelt och levererade inte i den klass de själva påstod sig hålla i mitt tycke. Nog om det.

Denna svinkalla vinterdag värmdes man upp direkt när man kom innanför dörren, skön musik och en ståtlig Stefan Skotte som stod och välkomnade gästerna. Härlig servis som minglade med gäster och småpratade. Det andas hjärta och själ, men samtidigt hög kvalitet.

Även lokalen och inredningen har fått sig ett rejält lyft, med en härlig bar att hänga vid och en modern, avskalad men ombonad känsla.

nya sjon 2

Kollar man sedan i menyn så längtar jag redan till nästa gång jag kommer dit. Det är genuint, spännande och kittlande. Lokala producenter och ekologiska råvaror i en meny som förändras med årstiderna utlovar Erik.

nya sjon meny 2

Personligen lockar oxrevbenen mest i menyn, eller kanske den svenska bläckfisken. Jag kan lätt se mig själv med en kall öl och mandelpotatischips på uteserveringen i sommar.

När man sedan hör de nya ägarna med entusiasm och glöd berätta om sina tankar och planer inför framtiden så känner jag direkt att det här kommer bli ett av mina favoritställen.

Så en recension kommer snart, det ska bli spännande att se om känslan motsvarar verkligheten.

Jag säger på återseende Sjön.

Lämna ett svar