Skaldjursfrossa à la Tullhuset – en salig blandning

Onsdagar och lördagar då har Tullhuset skaldjursfrossa för 249 kr. När vi kommer dit är det folktomt, trots att det är en fin kväll. Kanske beror det på vårt tidiga intåg (18.00) och de flesta gästerna huserar där framåt kvällen och natten, när musiken skruvas upp och det blir aningen blötare än vår solklara kväll?

Hur som helst får vi ett bord, och hur vi än försöker går den något för höga musiken inte att undgå. Vi går fram till buffén där det finns färska räkor, kokta musslor, ugnsbakad lax, olika skaldjursröror på knäckebröd, sill, bröd- och köttbullar, prinskorv, omelett, potatis och lite grönsaker.

Jag plockar lite av den klassiska isbergssalladen och några bitar tomat och önskar att de hade varit mer innovativa med grönsaksutbudet som liknar en pizzerias. Sedan väljer jag att gå lös på musslorna. De är tyvärr inte de bästa jag skådat eller smakat. Små och ganska torra, men helt klart ätbara. Laxen var dock över förväntan – god! Räkorna – inte de färskaste, men sedan är recensenten uppvuxen på Smögen. Skaldjursrörorna håller jag mig ifrån då de redan fått en tråkig ”beläggning” och ser gamla ut. Lika så lämnar jag köttbullar, prinskorv och resterade icke-havs mat till andra. Fint att det finns något för alla på buffén, men i mitt tycke hade det varit mer tilltalande utan. Man kan inte behaga alla, och försöker man lyckas man sällan behaga någon.

Det är mycket personal på plats och det är ganska rörigt, man får inte tag på någon när det behövs och besticken är slut när vi ska hugga in. Vattnet tar även slut och det dröjer länge innan vi lyckas få tag på någon för att be om påfyllning. När vi ska betala glömmer servitören oss och vi sitter länge och väntar innan vi får hans uppmärksamhet och kan påtala väntan.

Till slut lämnar vi restaurangen, mätta, som alltid när det är buffé.

Lämna ett svar