Sju glassiga tips i Jönköping med omnejd

Bilderna är kärleksfullt lånade från Olgas Crêpes & Gelato, Elite Stora Hotellet och Landhs Konditorier.

Förra sommaren tipsade jag om åtta olika och rätt unika glass-ställen i Jönköping med omnejd. Och med tanke på värmen som just nu tagit över är det väl inte mer än rätt med fler glassiga tips!

Här kommer helt enkelt sju riktigt glassiga tips.

+ Landhs Gelato

I våras meddelade Landhs att de numera erbjuder egentillverkad gelato. Glassen görs på ekologisk mjölk från Habo prästgård och finns att köpa i Mullsjö, Habo och på Kroatorpet.

+ Storans Glassbar

Mitt i stan och precis bredvid Stora hotellet har hotellet skapat en glassbar med Grenna glass. Här erbjuds kaffe från Vista Gårdsrosteri och glass från Gränna.

Läs mer om Grenna Glass här.

+ Kallpressen

Visst kan väl en shake eller smoothie räknas som glass? På Kallpressen finns ett brett utbud av smoothies, både som bowl och i glas. Lite mer nyttigt än en klassisk glass, men minst lika god.

+ Glassbaren Jönköping

Glass extra allt vare här! Efter en dag (eller en stund…) i den varma cityluften är ett besök här perfekt. Stort sortiment av smaker, spännande kombinationer och många toppings.

+ Glassfabriken Jönköping

Stanna till på sommargågatan vid Kristine kyrka och besök Glassfabriken. Här finns krämig gelato i en mängd smaker som är lätta att avnjuta.

+ Olgas Crêpe & Gelato

En glasslista är inte en glasslista utan att nämna Olgas. Antingen kan du äta den som den är eller i kombination med en crêpe. Oavsett vad du väljer är glassen pricken över i.

+ Gelato Factory Gränna

Gelato och sorbet tillverkat av fina råvaror och från grunden. Sväng förbi Gränna och ät inte bara polkagris, utan även den här glassen.

Bonustips!

Café Doppet
Lemon Garden Jönköping

Lämna ett svar