Service över förväntan på Brödernas

Under en snabbvisit i stan upptäckte jag att Brödernas öppnat på Solåsen och det passar ju perfekt att testa det när man ändå är utanför hemmet. Hamburgekedjan Brödernas öppnade 2016 och har sedan starten fokuserat på Stockholmsområdet men har nu öppnat restauranger i andra svenska städer – bland annat i Jönköping.

Brödernas ligger i det guldiga huset vid Solåsen som tidigare huserade ett av Bernards kaféer.

Direkt innanför dörren blev vi sedda, hälsade på och visade till ett bord i den trevliga lokalen. Bra första intryck med snabb service, mysigt och städat. Beställning av dryck är snabbt avklarat och sedan kikar vi på menyn. 

Det är i princip bara hamburgare på menyn, såväl köttiga som olika varianter av vegetariska. Man väljer sin hamburgare och har valet på 100 eller 200 gram kött, samt tillbehör.

Mitt val blir en ”Dirty Burger” på 200 gram då jag är lite svag för chili. Burgaren består, utöver kött, av cheddarost, bacon, chipotlemajonnäs, färsk chili, hackad salladslök, saltad créme fraîche, salladsblad och silverlök.

Maten kommer lagom fort och det ser riktigt bra ut. Dags att hugga in och smakerna sitter där. Det som är mindre bra är att istället för en 200 grams biff är att det är två 100 grams. De är därför lite tunna och det där liiite rosa i en perfekt medium-burgare saknas. 

Men det totala intrycket på maten är ändå bra. Brödet är bra grillat, smakerna sitter och allt är fräscht.

Priset är väl kanske lite i överkant, 140 kr för hamburgaren utan tillbehör.

Lämna ett svar