Rudenstams Gårdskafé – en smak av svensk sommar 2.0

En av de allra bästa sakerna med Jönköping är allt fint som händer i området. Till exempel att det finns gårdskaféer med olika inriktningar på båda sidor av Vättern. Det är lyxigt att bo i en stad med så mycket vackra platser och god mat.

En onsdag besöker jag Rudenstams Gårdskafé. Det är lunchtid och rätt mycket folk, men den stora lokalen sväljer mycket och det gör att det inte blir kö. Som dagens sallad erbjuds bland annat en variant med rotfrukter, äpplen, sallad och lax. Valet faller på den och en flaska must från Rudenstams. Hjärtat klappar till lite extra för helhetskonceptet.

Efter betalning och med salladen på en bricka går vi till brödbuffén och rörorna. Här finns hemmagjort knäckebröd, olika typer av mjukt bröd och röror. Några är veganska, några är ”vanliga”. Jag plockar glatt på mig lite av allt och när vi sätter oss ner är både magen och munnen nyfiken på smakerna.

Salladen är både vacker och god. De olika texturerna känns väl genomtänkta och smakar väldigt gott tillsammans. Mjuka rotfrukter, lax som smälter i munnen och knapriga äpplen. Knäckebröd med de olika rörorna på blir pricken över i:et. Och tillsammans med maten blir den fina utsikten extra vacker. Musten smakar riktigt bra och som helhet är det väldigt väldigt väldigt gott.

Efter att maten är uppäten tar vi en snabb tur i butiken. Vi köper med oss lite godis från östgötska Narr Konfektyr och blir ännu en gång glada över den ”lokala” anknytningen. Hela Rudenstams andas svensk sommar utan att innehålla sill och jordgubbar, det här är svensk sommar 2.0 – med äpple i fokus.

Lämna ett svar