Rörig service och mättande mat på ”nya” Twin

Det är en fantastisk onsdagskväll, solen lyser och försommaren har gjort intåg. Dags för att testa ”nya” Twin – en restaurang jag inte besökt på över tio år men när de nu gjort en satsning verkar fått en upprustning är det dags att ge dem en ny chans!

Inomhus är miljön inte den mysigaste. Uteserveringen däremot ligger perfekt om man gillar att sitta och kolla på folk, den är lummigt grön och skuggig, perfekt när de allra varmaste dagarna infinner sig. Vi slår oss ner och servitrisen kommer fram med menyn som vi snabbt granskar och bestämmer oss för grillad tonfisk (249 kr) samt skaldjurssallad (195 kr).

Det är inte speciellt lång väntetid, men det är inte heller speciellt många gäster. Framför mig får jag en sallad med rejält mycket skaldjur. Grillade stora räkor, några varma musslor och ett stort lass med räkor och kräftstjärtar. Under lasset ligger några blad sallad och på sidan en klyfta citron. De stora räkorna är gott kryddade och musslorna lika så, räkorna är inte färska men helt godkända, kräftstjärtarna gör dock att det blir lite ”pizzeriakänsla” över den. Jag hade även önskat något mer än – bara sallad. En tomat, lite oliver, picklad kål, lite färg – något mer än bara lite gröna blad. Dock får de ett stort plus för den väl tilltagna portionen! Jag ber om lite balsamvinäger till min sallad, och 10 minuter senare får jag någon slags majonnäs. Efter att återigen fiskat efter servitrisen får jag en balsamicokräm, och bryr mig inte om att göra ett nytt försök.

Tonfisken på andra sidan är en fröjd för ögat, och två stora fileér ligger framför mitt sällskap. Tyvärr är den, som i de flesta fall, övergrillad och torr. Tillbehören är fem kokta potatisar och lite varma grönsaker. Det vore mer spännande med grillad, rostad eller ugnsbakad potatis, och kanske något mer kittlande tillbehör än lite varm aubergine och paprika? Men, även här, plus för en portion som gör dig MÄTT!

Det blir lite mat över och vi ber om en liten låda så vi kan ta med resterna. Det dröjer 10-15 min innan vi får en jättelåda, när det skulle räckt med en pizzasalladsburk – ”köket hittade ingen annan”. Nåväl, trots rörig service och mat som är långt ifrån fulländad lämnar vi Nya Twin någorlunda nöjda. 

Lämna ett svar