En ofrivillig pizzalunch

Jag är som bekant en man av den enkla skolan, lite sol och varm mat på en tallrik så är jag ganska nöjd.
Solen har dessvärre lyst med sin frånvaro större delar av sommaren men häromdagen så tittade den för ovanlighetens skull fram bakom den vita gröt som vi till vardags kallar för moln. Snabbt sprang jag för att inmundiga årets första starkölslunch ute i friska luften!

Likt Olle gick jag med solsken i blick mot Twin Citys uteservering, jag funderade på vad de skulle kunna servera för något smaskigt idag. Tankarna skenade, jag drömde mig till ett fjärran land med friterade ostar och en meny med mer än en rätt att välja på.

Jag väcktes ur min dröm, bryskt. De serverar ingen vegetarisk mat på lunchen. Jag fick en pizzameny placerad framför näsan.
Inget ont om pizza, absolut inte. Det fungerar alldeles utmärkt som måltid när man planerat för en starkölslunch, men ponera att jag skulle fortsätta jobba efteråt. Då fungerar inte varesig pizza eller starköl något vidare. Åtminstone inte för mig.
Nåväl.
Jag beställer en ”Gueto”, en pizza bestående av tomat, mozzarella, fetaost, oliver, soltorkade tomater och lök.
Efter tio minuter en kvart så har jag en vedugnsbakad pizza framför mig. Pizzan är tunn och fin med en lagom mängd topping, däremot så har de i vanlig ordning bränt kanterna å de grövsta, jag som är en kantätare får snällt kapa kanterna för att undvika den värsta cancerrisken.
Jag väljer att bifoga bild på den pizzan vars kanter inte hade slaktats fullständigt av Hades eldar.
Smaken i övrigt är okej, lite över medel kanske? Den tunna botten gör att man sopar i sig pizzan utan större bekymmer men jag vet inte om jag hade gjort ett högkvalitativt jobb på min arbetsplats efter skrovmålet. Återigen, det är inte den lunchrätten jag föredrar till vardags.

Om jag bortser ifrån det vegetariska lunchdebaclet så måste jag ändå ge twin en eloge för att de som en av få restauranger i stan ger sina anställda schyssta arbetsvillkor via ett kollektivavtal.

Så, även om pizzan är okej – skärpning Twin, få lite ordning på er vegetariska lunchmeny!

Prisnivå:
Över medel, 95 :- för varmrätt, dryck, kaffe o kaka. Ja, drycken i mitt fall ingick alltså inte.

Stället:

Twins uteservering är trevlig, absolut. Mitt i smeten, lite väl mitt i smeten kanske?

Service:

Lunchservice, man beställer i baren och personalen är trevlig. Det är liksom vad det är.

Mat:

Pizza, rätt upp och ner. Inte stans bästa, inte stans sämsta. Brända kanter, en svag trea.

Slutbetyg:

En slät trea, rakt över. Inga överraskningar.

Lämna ett svar