Ett otippat stammishak på Klostergatan

Precis som Glenn har jag också ett stammisställe. Ett ställe som besöks sena kvällar, vid lunchdags eller en lördagsförmiddag. Anledningen till att det är just ett stammisställe för mig är väl att det ligger nära hemmet. Men så är det självklart ganska trevligt också.

Vilket ställe är det då? *trumvirvel* Tweeds Inn på Klostergatan. Gamla Ladan.
Ett otippat ställe kanske, men också en restaurang/pub/bar som förtjänar lite mer uppmärksamhet. Faktiskt.
Tweeds Inn är mycket av en sportsbar och sänder flera matcher, är även uppladdningsställe för Jönköpings Södras supportrar, kör en populär after work-buffé och har musikquiz då och då.

I november 2013 brann dåvarande Ladan som låg i samma lokal och när ägaren skulle bygga upp verksamheten igen valde han att totalrenovera. Klokt! Ägaren förvandlade lokalen till en brittisk/irländsk/skotsk pub med mörka möbler, grönrutiga tapeter och baren i fokus.

På menyn finns bland annat hamburgare, nachoskorg, någon pastarätt och en ryggbiff – en ganska klassisk kvarterskrog-meny och inget speciellt, helt enkelt.
Det här besöket beställde jag och mitt sällskap varsin avokadoburgare. En hamburgare med nachoschips och guacamole i, till serveras grillad majskolv och pommes.
Själva hamburgaren då… Ja, brödet är nog inte bakat på plats. Köttet och innehållet i övrigt smakar bra, köttet var lite väl salt dock och lite för stekt. Sedan är det ju klassiskt med färdigköpt guacamole och coleslaw som inte smakar så mycket.

Alltså Tweeds Inn är inget ställe med femstjärnigmat, men det är en trevlig atmosfär och det brukar vara ett bra hängställe. Ett tips helt enkelt, om man inte har besökt det.

Prisnivå:
Hmm… Kanske runt 90 kronor för måltid och dryck? Eller lite billigare kanske?

Stället:

Pubkänsla som sagt. Det finns en hel del sittplatser och både soffgrupper och vanliga bord och stolar.

Service:

Servicen är ofta bra, trevlig och enkel.

Mat:

Ja, alltså bättre kan det ju bli. Men helt okej.

Slutbetyg:

Lite bättre mat så hade Tweeds Inn lätt fått en fyra… 🙂

Lämna ett svar